Forfriskende is i Aalborg

Sommer og sol hænger unægteligt sammen med is! Vi har lavet en guide til dig med vores bedste bud på, hvor du finder lækker forfriskende is i Aalborg.

Paradis – Frisklavet iskærlighed

Gammeldags-is hos Paradis (Forfriskende is i Aalborg)
Foto: Paradis’ Instagram

De fleste kender nok til Paradis, som har op til flere butikker rundt omkring i byen. Alligevel bliver den populære iskæde ved med at forny sig selv med den ene frisklavede isvariant efter den anden.

Ud over de klassiske varianter som vanilje og chokolade, kan du nemlig også få alt fra sorbeter til Oreo-is. Er du ikke til et bæger med is, kan du vælge en frappé, enten med eller uden kaffe. Mange af isene fra Paradis er desuden økologiske – og enkelte er også veganske. Der er altså noget for enhver smag her, så det største problem kan være at bestemme, om du skal have to eller tre kugler is.

Kan du slet ikke kan bestemme dig, så kan Paradis også diske op med en ”LOVEBOX”. Her kan du vælge hele seks forskellige slags is – og dermed få lidt af det hele med hjem. Hvis ikke du vil have isen med hjem, er det oplagt at købe den i butikken, som ligger få minutters gang fra havnefronten, hvor isen kan nydes – måske i solen?

Adresse: Reberbansgade 28A st. tv., Algade 38, 9000 Aalborg & Jomfru Ane Parken 7D, 9000 Aalborg
Website: paradis-is.dk/

Frellsen – Den velkendte med et twist

Lækker softice hos Frellsen (Forfriskende is i Aalborg)
Foto: Frellsens Instagram

Hos Frellsen kan du få lækker softice med for eksempel vanilje- og jordbærsmag. Og efterfølgende få den dyppet i de helt klassiske slags drys. Her kan du vælge i mellem alt fra kakao til tivolidrys, men softicen stopper ikke ved vanilje- og jordbærsmag.

Hos Frellsen er der nemlig hele seks forskellige varianter af softice: Vanilje, jordbær, jordbær/vanilje, chokolade, pistacie og også chokolade/pistacie. Du kan også få en helt traditionel isvaffel med kugler i, hvis du ikke er i humør til softice. Men du kan faktisk også kombinere det, hvis du ikke kan bestemme dig.

Ender du alligevel med bare at nuppe en softice, kan du få den dyppet i chokolade og efterfølgende dyppet i dit yndlingsdrys. Du kan ikke få et hav af vilde smagsvarianter hos Frellsen, men alligevel er der masser af muligheder for at sætte dit helt eget præg på din is, så du får den lige præcis, som du vil have den.

Adresse: Østerågade 17, 9000 Aalborg & Aalborg Storcenter, Hobrovej 452, 9200 Aalborg
Website: frellsen.dk/

Pandekagehuset – Is med fjordudsigt

Lækker pandekage med is (Forfriskende is i Aalborg)
Foto: Pandekagehusets hjemmeside

Hvis der er for travlt inde i midtbyen, er der heldigvis også mulighed for at få en lækker is eller softice lidt længere ude langs med havnefronten. I Vestbyen finder du nemlig Pandekagehuset, som udover at servere lækre pandekager, også serverer en formidabel softice og is generelt!

Du kan selvfølgelig også kombinere is og pandekager her, hvis isen ikke er nok i sig selv. Du kan blandt andet få en pandekage med Guldkaramel-is. Du kan tilføje både chokoladesovs, Nutella eller karamelsovs til din ispandekage, så den bliver lige, som du gerne vil have den.

Der er nok at vælge mellem hos Pandekagehuset. Skulle valgmulighederne gå hen og blive for mange, kan du jo altid starte ude med en madpandekage og så blot slutte af med en softice og en gåtur langs lystbådehavnen med udsigt til de mange fine både.

Adresse: Bådehavnsvej 13, 9000 Aalborg
Website: pandekage-huset.dk/

Guf & Kugler – Isforkælerne i hjertet af Aalborg

Lækker is hos Guf & Kugler
Foto: Guf & Kuglers Instagram

Du behøver ikke køre til Nibe længere, hvis du vil have lækker softice eller is med den skønneste guf. Guf & Kugler ligger nu også i hjertet af Aalborg. Guf & Kugler klarer op til 24 forskellige slags fløde- og sorbetis.

Flødeisen kommer fra Vebbestrup Mejeri, men de søde ”isforkælere” har alligevel været med til at sætte deres eget præg på isen. Det er der blandt andet kommet en lækker lakridssoftice ud af, hvis du er i humør til at prøve noget andet end vaniljesoftice.

Hos Guf & Kugler finder du desuden også det lækreste hjemmelavede guf, som faktisk også kan fås i en lakridsugave. Ender du alligevel med den traditionelle softice med vanilje, så kan du jo passende eksperimentere lidt med gourmet-topping, som består af bolchedrys fra Bolcheriet i Løkken. Her er karamel-crunch særligt at anbefale!

Adresse: Bryggen 53, 9240 Nibe & Slotsgade 2, 9000 Aalborg
Website: gufogkugler.dk/

IsVærftet – Meget mere end is i Aalborg

Lækker softice hos IsVærftet
Foto: IsVærftets Instagram

Hvis du ønsker at nyde lækker og forfriskende is i Aalborg, er IsVærftet helt sikkert et besøg værd. Her kan du nyde skøn dansk gourmet is, der er lavet af lokale kvalitetsprodukter, der får den lækreste smag frem i isen. Du kan blandt andet smage dig igennem specialiteter fra Ryå Is, Kastbergs Is, Aalborg Chokoladen og meget mere.

Foruden den lækker is, tilbyder IsVærftet også dejlig baristakaffe, lækre håndlavede flødeboller og smagfulde drinks.

Du kan nyde alle herlighederne indenfor hos IsVærftet, hvor du kan tage plads på en af deres 15 siddepladser, eller sætte dig udenfor, hvis vejret tillader det. Skulle du have mere lyst til at tage lækkerierne med hjem, er der også mulighed for det, da IsVærftet laver lækre ispakker to-go.

Adresse: Stjernepladsen 43, 9000 Aalborg
Website: isvaerftet.dk/