Arkivfoto: Pixabay.

6 steder du kan chille med hvidvin

Guide: Kalenderen siger juni, og du kan nyde et køligt glas hvidvin i sommersolen. Vi har samlet 6 steder, hvor du kan chille med hvidvin på vinbar Aalborg.

En smag på spansk vinbar Aalborg
D’Wine, Algade 54, 9000 Aalborg

vinbarer i aalborg
Foto: D’Wine vinbar

De seneste år er der kommet flere vinbarer til Aalborg, men D’Wine har efterhånden ligget i Algade i nogle år. Her bliver der virkelig kredset om vinen, men særligt de spanske vine er i fokus hos D’Wine.

Indretningen i baren er inspireret af det sydspanske, så du kan passende drømme dig væk til endnu lunere himmelstrøg, når du drikker hvidvin her. Derudover har D’Wine den fineste terrasse ude foran, som selvfølgelig også er spansk inspireret.

Her kan du sidde relativt uforstyrret med et glas hvidvin, selv om terrassen vender ud mod Algades pulserende byliv. Der bliver løbende skiftet ud i både ugens og månedens vin, så der er rig mulighed for at prøve noget forskelligt.

Her kan du få et glad koldt hvidvin fra 40 kr., men du kan naturligvis også købe hele flasker. Hvis du bliver helt vild med en af de mange hvidvine, har D’Wine også en butik, hvor du kan købe en flaske med hjem, så du også kan få et glas god vin derhjemme.

Læs også: 5 autentiske værtshuse i Aalborg

Portugal møder Frederikstorv
Douro Vinbar, Danmarksgade 49, 9000 Aalborg

vinbar aalborg
Foto: Douro Vinbar

Douro Vinbar er bestemt et oplagt bud, hvis du gerne vil have et lækkert glas vin. Hos Duoro Vinbar er det de portugisiske vine, som er i fokus. Vinbaren er drevet af Daniel og Stig, men de får hjælp fra deres to portugisiske venner Eurico og Vitor, som bestemt ved noget om vine herfra.

Du kan vælge et enkelt glas fra 65 kroner eller en flaske fra 225 kroner. Her er vinene desuden inddelt i flere forskellige kategorier, så der findes noget for enhver smag, uanset om du er til de frugtige vine eller de mere fyldige af slagsen. Og hvis du slet ikke ved, hvor du skal starte, så kan du altid spørge om hjælp hos det dygtige personale.

Duoro Vinbar har udeservering, så du nu kan nyde et glas hvidvin i solen på Frederikstorv, som ligger lige på den anden side af vinbaren.

Hvidvin under de kulørte lamper
Café Ulla Terkelsen London, Kastetvej 36, 9000 Aalborg

hvidvin i aalborg
Foto: Ulla Terkelsen, vinbar Aalborg

Hvis alt det tekniske og faglige omkring vin ikke betyder det store for dig, så er Ulla Terkelsen en godt sted at starte. På menukortet finder du udvalget af vine under ”fine vine”. Det dækker i virkeligheden bare over deres sortiment af både vin og champagne, som bestemt er værd at dykke ned i.

På Café Ulla Terkelsen London kan du tage dig et glas hvidvin ude på den hyggelige terrasse med farvestrålende lyskæder og bløde puder. Der er ingen lange tillægsord, som beskriver de fire hvidvine, som du kan finde på menukortet. Du behøver ikke forholde dig til en hel masse – andet end at drikke dit kølige glas hvidvin i aftensolen, hvilket jo også kan være hårdt nok i sig selv.

Du kan få et glas fra blot 65 kroner eller en hel flaske fra 279 kroner. De skønne omgivelser med de kulørte lamper indbyder til afslapning i godt selskab, så en flaske kan formentligt godt svare sig, hvis du bliver grebet af stemningen på Kastetvej.

Efter et par glas hvidvin kan du jo passende fortsætte med de kulørte drinks eller mousserende vine, hvis aftenen ikke kun skal bestå af vin. Desuden kan du også supplere op med lækre snacks, hvis du trænger til lidt at spise til dit glas hvidvin. Du kan få alt fra nødder til popcorn.

Læs også: 6 caféer med solskin i Aalborg

Et glas hvidvin med udsigt på vinbar Aalborg
Bistro V, Tolbod Plads 2, 9000 Aalborg

vinbar i Aalborg
Foto: Bistro V

Lige på hjørnet af Tolbod Plads finder du Bistro V, som har en glimrende udsigt ud over havnen – og specielt om aftenen. Området bliver oplyst og det er et skønt sted at drikke et glas hvidvin.

Om dagen kan du iagtage det pulserende byliv med udsigt ud til Nytorv, hvor der altid sker noget. Hos Bistro V finder du hvidvine fra både New Zealand, Østrig og Frankrig. Med priser fra 80 kroner kan du passende forsøge dig med et glas fra hvert land, så du får lige præcis det glas hvidvin, som du drømmer om.

Du kan altid supplere op med en hel flaske, hvis du ender med at fine din favorit i blandt de mange hvidvine. Hos Bistro V finder du dog flest af de franske vine, så der er rig mulighed for at gå på opdagelse i dem. Udover forfrsikende hvidvin, kan du naturligvis også få et godt måltid mad hos Bistro V, som passende kan suppleres op med et glas hvidvin til.

En oase i midtbyen
Klostertorvet, C.W. Obels Plads 14, 9000 Aalborg

vin i aalborg
Foto: Klostertorvet

Hele sommeren igennem har Klostertorvet den fineste udeservering ved C.W. Obels Plads, som de deler med flere af de andre caféer i området. Udvalget af hvidvine er ikke kæmpe stort hos Klostertovet (der er faktisk blot en enkelt fra Frankrig). Du kan til gengæld få et glas af den lækre, franske hvidvin for 49 kroner eller 195 kroner for en hel flaske.

Desuden trækker de hyggelige omgivelser gevaldigt op, da der altid er liv omkring C.W. Obels Plads, uanset om du nyder et glas køligt hvidvin efter en hel dag med shopping eller som opvarmning til en hyggelig bytur.

Her finder du en af byens mange, skønne pusterum, som virkelig ligger op til afslapning med et koldt glas hvidvin. Du ikke behøver forholde dig til, hvor vinen kommer fra eller hvor gammel den er. Det vigtigste er, at du læner dig tilbage og drikker et glas hvidvin i Aalborgs midtby i godt selskab!

Læs også: 5 steder med lækker is i Aalborg

Den eksklusive
PINGVIN, Adelgade 12, 9000 Aalborg

vinbarer i aalborg
Foto: Pingvin, vinbar Aalborg

Hvis du virkelig trænger til at forkæle dig selv med både hvidvin og lækker mad, så er PINGVIN et ganske glimrende bud. Her kan du få alt fra husets vin til de langt mere eksklusive vine – og selvfølgelig også alt det ind i mellem. Kvaliteten er høj uanset hvad.

Der er skruet op for tillægsordene, når de forskellige hvidvine skal beskrives. Det må være op til dine smagsløg at vurdere, om du kan smage hyldeblomst eller fersken i dit forfriskende glas hvidvin.

Du finder alt fra den franske Chardonnay til den tyske Riesling hos PINGVIN. Lad endelige de dygtige tjenere vejlede dig, så du får det bedste glas hvidvin til din tapas. Her koster et glas hvidvin fra 115 kroner. De helt eksklusive vine kan dog kun købes i flasker. Du kan også få et glas af månedens hvidvin til kun 88 kroner.

Vi anbefaler du nyder din hvidvin omkring middag, hvor solen forhåbentligt står højt på himlen.

0 thoughts on “6 steder du kan chille med hvidvin

Comments are closed.