Foto: Paradis

5 steder med lækker is i Aalborg

GUIDE: Sommer og sol hænger unægteligt sammen med is! Vi har lavet en guide til dig med fem bud på, hvor du finder den bedste is i Aalborg.

Frisklavet iskærlighed
Paradis, Reberbansgade 28A st. tv., Jomfru Ane Parken 7D, 9000 Aalborg og Aalborg Storcenter, Hobrovej 452, 9200 Aalborg SV

Paradis is Aalborg
Foto: Paradis Facebook

De fleste kender nok til Paradis, som har op til flere butikker rundt omkring i byen. Alligevel bliver den populære iskæde ved med at forny sig selv med den ene frisklavede isvariant efter den anden.

Ud over de klassiske varianter som vanilje og chokolade, kan du nemlig også få alt fra sorbeter til Oreo-is. Er du ikke til et bæger med is, kan du vælge en frappé, enten med eller uden kaffe. Mange af isene fra Paradis er desuden økologiske – og enkelte er også veganske. Der er altså noget for enhver smag her, så det største problem kan være at bestemme, om du skal have to eller tre kugler is.

Kan du slet ikke kan bestemme dig, så kan Paradis også diske op med en ”LOVEBOX”. Her kan du vælge hele seks forskellige slags is – og dermed få lidt af det hele med hjem. Hvis ikke du vil have isen med hjem, er det oplagt at købe den i butikken, som ligger få minutters gang fra havnefronten, hvor isen kan nydes – måske i solen?

Læs også: 5 steder med lækre cocktails i Aalborg

Den velkendte med et twist
Frellsen, Østerågade 17, 9000 Aalborg og Aalborg Storcenter, Hobrovej 452, 9200 Aalborg

Is i Aalborg
Foto: Frellsen is Facebook

Hos Frellsen kan du få lækker softice med for eksempel vanilje- og jordbærsmag. Og efterfølgende få den dyppet i de helt klassiske slags drys. Her kan du vælge i mellem alt fra kakao til tivolidrys, men softicen stopper ikke ved vanilje- og jordbærsmag.

Hos Frellsen er der nemlig hele seks forskellige varianter af softice: Vanilje, jordbær, jordbær/vanilje, chokolade, pistacie og også chokolade/pistacie. Du kan også få en helt traditionel isvaffel med kugler i, hvis du ikke er i humør til softice. Men du kan faktisk også kombinere det, hvis du ikke kan bestemme dig.

Ender du alligevel med bare at nuppe en softice, kan du få den dyppet i chokolade og efterfølgende dyppet i dit yndlingsdrys. Du kan ikke få et hav af vilde smagsvarianter hos Frellsen, men alligevel er der masser af muligheder for at sætte dit helt eget præg på din is, så du får den lige præcis, som du vil have den.

Is med fjordudsigt
Pandekagehuset, Bådehavnsvej 13, 9000 Aalborg

Pandekager med is i Aalborg
Foto: Pandekagehuset Aalborg Facebook

Hvis der er for travlt inde i midtbyen, er der heldigvis også mulighed for at få en lækker is eller softice lidt længere ude langs med havnefronten. I Vestbyen finder du nemlig Pandekagehuset, som udover at servere lækre pandekager, også serverer en formidabel softice og is generelt!

Du kan selvfølgelig også kombinere is og pandekager her, hvis isen ikke er nok i sig selv. Du kan blandt andet få en pandekage med Guldkaramel-is. Du kan tilføje både chokoladesovs, Nutella eller karamelsovs til din ispandekage, så den bliver lige, som du gerne vil have den.

Der er nok at vælge mellem hos Pandekagehuset. Skulle valgmulighederne gå hen og blive for mange, kan du jo altid starte ude med en madpandekage og så blot slutte af med en softice og en gåtur langs lystbådehavnen med udsigt til de mange fine både.

Stor, større, størst
SALT Café, Vestre Fjordpark, Ralvej 24, 9000 Aalborg

Gammeldags isvafler i Aalborg
Foto: SALT Cafe Vestre Fjordpark Facebook

I det gamle friluftsbad er der også mulighed for lækker is. Når SALT slår dørene op tættere på sommer, bliver det nemlig med et brag af en isvaffel! Du kan få en Bademestervaffel, som er en kæmpestor isvaffel med 10 kugler, to flødeboller, softice og guf.

Så er sommeren i hvert fald skudt i gang med lækker is. Den kræver måske, at du har en at dele isen med, hvis ikke du skal ende ud med ondt i maven. Så burde dit isbehov også være dækket – i hvert fald indtil den næste sommerdag.

Uanset om det er en sommerdag eller ej, så har SALT også en skøn placering med det moderniserede friluftsbad til den ene side og Limfjorden til den anden side.

Hvis du vil have fat i kæmpeisen, skal du holde øje med deres Facebookside, da åbningstiderne afhænger lidt af, hvordan den danske sommer arter sig.

Læs også: 5 lækre kaffebarer i Aalborg

Isforkælerne i hjertet af Aalborg
Guf & Kugler, Bryggen 53, 9240 Nibe og Slotsgade 2, 9000 Aalborg

is i aalborg
Foto: Guf og Kugler Aalborg Facebook

Du behøver ikke køre til Nibe længere, hvis du vil have lækker softice eller is med den skønneste guf. Guf & Kugler ligger nu også i hjertet af Aalborg. Guf & Kugler klare op til 24 forskellige slags fløde- og sorbetis.

Flødeisen kommer fra Vebbestrup Mejeri, men de søde ”isforkælere” har alligevel været med til at sætte deres eget præg på isen. Det er der blandt andet kommet en lækker lakridssoftice ud af, hvis du er i humør til at prøve noget andet end vaniljesoftice.

Hos Guf & Kugler finder du desuden også det lækreste hjemmelavede guf, som faktisk også kan fås i en lakridsugave. Ender du alligevel med den traditionelle softice med vanilje, så kan du jo passende eksperimentere lidt med gourmet-topping, som består af bolchedrys fra Bolcheriet i Løkken. Her er karamel-crunch særligt at anbefale!