Foto: Ben & Jerry's.

GUIDE: Sommer og sol hænger unægtelig sammen med is! Vi har lavet en guide til dig med seks bud på, hvor du finder den bedste is i Aalborg.

Frisklavet iskærlighed
Paradis, Algade 38 st., 9000 Aalborg, Reberbansgade 28A st. tv., 9000 Aalborg og Aalborg Storcenter, Hobrovej 452, 9200 Aalborg

De fleste kender nok til Paradis, som har op til flere butikker rundt omkring i byen. Alligevel bliver den populære iskæde ved med at forny sig selv med den ene frisklavede isvariant efter den anden. Ud over de klassiske varianter som vanilje og chokolade, kan du nemlig også få alt fra sorbeter til Oreo-is. Er du ikke til et bæger med is, kan du vælge en frappe enten med eller uden kaffe i, hvor din is bliver blendet i stedet for. Mange af isene fra Paradis er desuden økologiske – og enkelte er faktisk også veganske. Der er altså noget for enhver smag her, så det største problem kan være, at du skal bestemme, om du skal have to eller tre kugler is. Kan du slet ikke kan bestemme dig, så kan Paradis også diske op med en ”LOVEBOX”, hvor du kan vælge hele seks forskellige slags is – og dermed få lidt af det hele med hjem. Hvis ikke du vil have isen med hjem, er det oplagt at slå et smut forbi butikken ved Algade, som ligger få minutters gang fra havnefronten, hvor isen kan nydes – måske i solen?

En bid af USA
Ben & Jerry’s, Salling, Nytorv 8, 9000 Aalborg

Som noget helt nyt åbner Ben & Jerry’s en popup butik i Salling – konceptet med en pop up-isbutik er dog ikke helt nyt, da Salling sidste sommer havde besøg af Ryå Is. Nu prøver stormagasinet kræfter med det amerikanske koncept Ben & Jerry’s. Hvis du kender til de to ismagere i forvejen, så lyder Cookie Dough og Chocolate Fudge Brownie næppe helt fremmed for dig. Disse varianter vil være at finde i køledisken, men du kan også smage bananisen Chunky Monkey eller den nye Home Sweet Honeycomb med honningkaramelsauce. Ben & Jerry’s er bestemt ikke bange for at eksperimentere med forskellige smage og navne, så hvis ikke du bliver skræmt væk af de lange navne, er den nyåbnede pop up-isbutik et godt bud, hvis du vil have noget andet end blot vaniljeis. Ben & Jerry’s er at finde helt frem til efterårsferien, så det burde være muligt at nå forbi, selv hvis sommeren lader vente på sig.

Is med fjordudsigt
Pandekagehuset, Bådehavnsvej 13, 9000 Aalborg

Hvis der er for travlt inde i midtbyen, er der heldigvis også mulighed for at få en lækker is eller softice lidt længere ude langs med havnefronten. I Vestbyen finder du nemlig Pandekagehuset, som udover lækre pandekager, også serverer en formidabel softice og is generelt! Du kan selvfølgelig også kombinere is og pandekager her, hvis isen ikke er nok i sig selv. Du kan blandt andet få en pandekage med Smarties-is – eller hvad med en med Guldkaramel til enten 59 eller 69 kroner? Du kan tilføje både chokoladesovs, Nutella eller karamelsovs til din ispandekage, så den bliver lige, som du gerne vil have den. Der er nok at vælge mellem hos Pandekagehuset. Skulle valgmulighederne gå hen og blive for mange, kan du jo altid starte ude med en madpandekage og så blot slutte af med en softice i kræmmerhus og en gåtur langs lystbådehavnen med de mange fine både.

Den velkendte med et twist
Frellsen, Østerågade 17, 9000 Aalborg og Aalborg Storcenter, Hobrovej 452, 9200 Aalborg

Hos Frellsen kan du få lækker softice med for eksempel vanilje- og jordbærsmag – og efterfølgende få den dyppet i de helt klassiske slags drys. Her kan du vælge i mellem alt fra kakao til tivolidrys, men faktisk stopper det ikke ved vanilje- og jordbærsmag. Hos Frellsen er der nemlig hele seks forskellige varianter af softice: Vanilje, jordbær, jordbær/vanilje twist, chokolade, pistacie og som noget nyt også en med chokolade/pistacie twist. Du kan også få en helt traditionel isvaffel med kugler i, hvis du ikke er i humør til softice – men du kan faktisk også kombinere det, hvis du ikke kan bestemme dig. Ender du alligevel med bare at nuppe en softice, kan du få den dyppet i chokolade og efterfølgende dyppet i dit yndlingsdrys. Du kan ikke få et hav af vilde smagsvarianter hos Frellsen, men alligevel er der masser af muligheder for at sætte dit helt eget præg på din is, så du får den lige, som du vil have den.

Stor, større, størst
SALT Café Vestre Fjordpark, Vestre Fjordpark, Ralvej 24, 9000 Aalborg

Efter lang tids renovering, er det gamle Friluftsbad nu ved at være i gang igen, men i år bliver det også med mulighed for lækker is. Når SALT slår dørene op, bliver det nemlig med et brag af en isvaffel! Du kan få en Bademestervaffel, som er en kæmpestor isvaffel med 10 kugler, to flødeboller, softice og guf – så er sommeren i hvert fald skudt i gang med lækker is. Den kræver måske, at du har en at dele isen med, hvis ikke du skal ende ud med ondt i maven. Prisen for ovenstående isdessert ender på 95 kroner, men så burde dit isbehov også være stillet – i hvert fald indtil den næste sommerdag. Uanset om det er en sommerdag eller ej, så har SALT også en skøn placering med det nybyggede friluftsbad til den ene side og Limfjorden til den anden side. Hvis du vil have fat i kæmpeisen, skal du blot holde øje med deres Facebookside, da åbningstiderne afhænger lidt af, hvordan den danske sommer arter sig.

Isforkælerne i hjertet af Aalborg
Guf & Kugler, Nibe Lystbådhavn, Bryggen 52B, 9240 Nibe og Slotsgade 2, 9000 Aalborg

Du behøver ikke køre til Nibe længere, hvis du vil have lækker softice eller is med den skønneste guf. Inden længe åbner Guf & Kugler nemlig i hjertet af Aalborg, og de der er fuld gang i renoveringen af de nye lokaler! Uanset om du tager til Nibe eller Aalborg, så kan Guf & Kugler klare op til 24 forskellige slags fløde- og sorbetis. Flødeisen kommer fra Vebbestrup Mejeri, men de søde ”Isforkælere” har alligevel været med til at sætte deres eget præg på isen. Det er der blandt andet kommet en lækker lakridssoftice ud af, hvis du er i humør til at prøve noget andet den vaniljesoftice. Hos Guf & Kugler finder du desuden også det lækreste hjemmelavede guf, som faktisk også kan fås i en lakridsugave. Ender du alligevel med den traditionelle softice med vanilje, så kan du jo passende eksperimentere lidt med gourmet-topping, som består af bolchedrys fra Bolcheriet i Løkken – her er karamel-crunch særligt at anbefale!

DEL
Cæcilie Kallehave
Inkarneret nordjyde og journaliststuderende med hang til pasta og kødfrie-retter, men også en kæmpe sucker for en god omgang røræg med bacon søndag morgen. Specielt efter en aften med lækre drinks, som meget gerne må indeholde masser af gin. Laver i øvrigt en ret habil humus, hvis jeg selv skal sige det.