Budgetvenlig brunch i Aalborg
Foto: Budgetvenlig brunch i Aalborg

Brunch er altid en sikker vinder, og det behøver langt fra koste dig en bondegård. Her får du fem bud på budgetvenlige brunch i Aalborg.

Eget bageri og konditori

Penny Lane, Boulevarden 1A, 9000 Aalborg

Penny Lane er et fantastisk sammensurium af hyggelig café, konditori, bageri & boutique. De laver selv det meste der præsenteres på deres brunchtallerken.

Penny Lane byder på to forskellige brunchtallerkner som indeholder økologisk yoghurt med granola, sirup og frisk frugt. To slags ost, to slags salami, laksemousse, salat, pesto og brownie. Opgradere du til en luksus version får du ovnbagte æg med porrer, bacon og sprøde brunchpølser.

Hele herligheden kan nydes med bobler eller en mimosa for et ekstra beløb. Er du mere til det veganske tilbyder de også en vegansk tallerken.

Alle brunchretter serveres med en almindelige croissant, surdejsbrød og smør. Alt dette får du for 129,- for den almindelige brunchtallerkner og 149,- for luksus udgaven.

Læs også: 6 steder med himmelske hindbærsnitter i Aalborg

Peace Brunch

Peace Brunch, Boulevarden 4, 9000 Aalborg

Hvis du leder efter en afslappet café med god atmosfære, så er Café Peace det perfekte sted for dig. De tilbyder et lækkert udvalg af friske smoothies og juicer som kan nydes med deres brunch for et ekstra beløb.

Deres Peace Brunch består af øko yoghurt med passionssirup & Granola. Italiensk skinke med soltørret tomatpesto. Øko scrambled eggs, slagterpølse og sprød spansk bacon. Koldrøget laks med urtecreme og sprødt. Gammel Knas fra Arla Unika og avocadomousse.
En smørcrossaint med marmelade samt friskskåret frugt. Hjemmebagt banankage med mørk chokolade og to slags brød fra bageren og smør. Dette måltid serveres med kaffe og te refill.

Er du til en mindre herlighed kan du vælges en Komplet Morgen som er spejlæg, spansk bacon, en smørcroissant, marmelade fra Hybengården, Arla Unika skiveost, italiensk skinke, avocado med sesam og to slags brød med smør.

Peace Brunch fåes til 175,- og en Komplet Morgen til 119,-.

 

Kultur on the side 

Café Aalto, Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg

Kunstmuseet Kunsten – Museum of Modern Art Aalborg byder ikke bare på kunst, men også på en café med både brunch og delikate frokostanretninger til yderst rimelige priser. På Café Aalto er menukortet altid inspireret af sæsonens bedste råvarer. Det er den dessertprisvindende kok Tina Jakobsen, der står bag roret.

Brunchen serveres lørdag, søndag og helligdage fra klokken 10 til 14, og her får du for 178 kroner en overdådig platte med håndpillede rejer med avokado og citron, røræg med hjemmelavet brunchpølse, sprød bacon, græsk yoghurt med blåbærkompot og rugbrøds-crumble, diverse charcuteri, ost, frugt og en lækker marzarinkage med mascarponecreme og frugt. Så burde maven være fyldt de næste par timer!

Afslut eventuelt besøget med et skud kultur og et besøg på Kunsten – og husk, at hvis du er medlem af Club Kunsten, får du altid 10 procent rabat i caféen.

 

Brunch i Aalborg på buffet

Helmuth, Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Hvis du ønsker at sammensætte din egen brunchtallerken, er Helmuth på Boulevarden stedet for dig. Her byder buffeten nemlig på stort set alting. Det bedste ved det hele er, at du derfor kan fylde din tallerken kun med livretter. Pandekager, croissanter og kager – tjek! Æg, pølser og bacon – tjek.

Vi garanterer, at der ikke er nogen, der kigger skævt, hvis du snupper en trippelportion bacon! Er du frisk på noget mere end klassikerne, byder buffeten også på alskens oste, skinke, charcuteri og endda øllebrød med flødeskum, som vor mormor lavede den. Derudover får du fri leg blandt caffe latte, cappuccino, te, kaffe og friskpresset juice – det hele for den nette sum af 250 kroner hver lørdag og søndag fra klokken 10 til 14.

Helmuth har hjemme i lækre, mørke og hyggelige lokaler på Boulevarden, og det skinner igennem, at stedet også holder åbent for aftenservering og cocktails til ud på de sene nattetimer.

 

Instagramvenlig brunch i Aalborg 

Utzon Center, Slotspladsen 4, 9000 Aalborg

Hos Restaurant Jørn får du udsigt over fjorden og mad i særklasse lige til Instagram! Her får du arkitektur, design og udstillinger hvor du får en helt særlig oplevelse.

Restauranten servere brunch alle dage frem til kl. 14. Brunchen byder på: Charcuteri, sylterier, sennepscreme. Håndpillede rejer med mayo og sprøde urter. To slags danske oste med chutney, abrikos og knækbrød. Cremet økologisk røræg, bacon og sønderjysk brunchpølse. JØRNs kage med hvid chokoladecreme. Økologisk yoghurt, kompot med müsli.

Denne overdådige brunch serveres med hjemmebagt, økologisk brød og smør fra Arla Unika (glutenfrit brød +15,-).

Brunchen koster 189,-.

God fornøjelse!