Foto: Penny Lane.

Guide: Sommeren er for alvor kommet til Danmark. Vi bringer 6 gode bud på, hvor i Aalborg du kan spise lækkert mad i solen.

Smagen af sommer
Cafe Vi2, C. W. Obels Pl. 2, 9000 Aalborg

Midt i solskinspletten på C.V. Obels Plads ligger skønne Cafe Vi2. Stedets store terrasse indbyder til hygge under åben himmel, og vi tør godt sige, at Cafe Vi2 har alt, hvad hjertet begærer. På en varm sommerdag kan du og dit selskab få læsket ganerne og fyldt maverne. Derudover ved personalet hos Café Vi2, hvordan sommer smager. Prøv bare deres sommersalat, som består af en sprød salatbund med ristet serranoskinke, stykker af melon, søde jordbær og frisk mozzarella, som er toppet med ristede pinjekerner og hjemmesaltede mandler. Som prikken over i’et serveres retten med balsamicodressing. Bliver det mere sommeragtigt? Vi tvivler! Til at slukke tørsten kan vi varmt anbefale deres friskpresset juice, hvor du blandt andet kan smage på ”den til dagen derpå” eller ”den for krop og sjæl”. Hvis der melder sig en trang til søde sager, kan du afprøve deres iskaffe ”Coffee Dreams Deluxe”, og vi kan skrive under på, at den lever op til navnet! Cafe Vi2 får dig i sommerstemning.

Brunch på terrassen
Restaurant MEAT, Vesterå 1, 9000 Aalborg

Restaurant MEAT er et fantastisk spisested, hvor du kan sætte tænderne i lækkert, mørt og saftigt kød fra hele verden, men MEAT er meget mere end en bare en aftenrestaurant. Stedet serverer også delikate frokostanretninger, som du kan nyde på deres fine terrasse, hvor der er solskin det meste af dagen. Især deres brunch er i høj kurs hos aalborgenserne, og det forstår vi godt! Brunchen serveres på en flot anrettet tapasplanke, hvor der findes en masse små retter. Disse består blandt andet af lun røræg med tørsaltet bacon og frisk purløg, koldrøget laks med sennepsdressing, krydret brunchpølse stegt på grill og meget mere. Når mørket falder på, kan du nyde de hyggelige omgivelser i restauranten. Du kan sammensætte din helt egen tallerken med lækkert mørt kød i fine udskæringer, smagsfulde saucer og graniture, som både er sprødt, grønt og grillet. Hos resturent MEAT er det lækre kød i fokus.

Kaffepause i solskin
Café PEACE, Boulevarden 4, 9000 Aalborg

Midt i Aalborgs stemningsfyldte gadeliv ligger Café PEACE. Navnet taler for sig selv. Hos den skønne café, kan du nemlig tage en velfortjent pause fra hverdagens stress og jag. Start dagen med en friskbrygget kaffe eller en lækker grøntsagsjuice. Hos caféen kan du også stille sulten med en delikat morgentallerken eller brunch, som både kan nydes ude og inde. De mange borde og stole udenfor caféen indbyder til dansk sommerhygge, hvor du kan forkæle dig selv med et dejligt måltid mad eller en forfriskende sommerdrik. Tag en tår af ”Shaky Peace” eller ”Skipper Skræk”, som er spækket med en håndfuld lækre smagsgivere. Café PEACE tilbyder appetitvækkende retter til både morgen, middag og aften. Derudover kan vi skrive under på, at caféens venlige personale efterlever deres motto ”Little things mean a lot”. Hos Café PEACE bliver der gjort en dyd ud af ekstraordinær service og lækker mad.

Stenovnspizza i gårdhaven
Ristorante Fellini, Vesterå 13, 9000 Aalborg

Oplev, mærk og smag en bid af Italien hos Ristorante Fellini. Restauranten indfanger dig i den italienske filminstruktør Federico Fellinis univers. Spisestedet bringer Federico Fellinis store kærlighed til Italien videre, og derfor kan du forkæle dine smagsløg med en række lækre, italienske retter og vine. Restauranten gemmer på en skjult oase, som kun de lokale gæster kender til. Udover den smukke restaurant, kan du nyde solens stråler i Fellinis hyggelige gårdhave, som sender dine tanker tilbage til solrige minder fra det støvleformede land. De glade og italiensktalende tjenere omfavner alle med deres gode humør og retter til fornuftige priser. Sæt tænderne i en sprød stenovnspizza med parmaskinke, rucolasalat og parmesanost til blot 119 kroner! Vi kan også anbefale pastaretten ”Penne al Tartufo” med sæsonsvampe, skinke, flødesauce og trøffelolie. Fellini beriger os med ægte, italiensk stemning midt i Aalborg.

Hjemlig hygge og sommerstemning
Penny Lane, Boulevarden 1, 9000 Aalborg

Velkommen til Aalborgs kære Penny Lane, som er et dejligt sammensurium af en hyggelig café, konditori, bageri og boutique. Det skønne spisested inviterer til hjemlig hygge, hvor der altid er friskbrygget kaffe på kanden, som du kan nyde sammen med en nybagt bolle eller en lækker chokoladetærte. Caféen er dekoreret med mange lysende stjerner, broderede puder med flotte mønstre og smukt porcelæn i alle regnbuens farver – og bare rolig, mange af disse skønne specialiteter og brugskunst er heldigvis også til salg. Udenfor kan du nyde solen ved caféens rødternede duge, hvor du kan iagttage Aalborgs pulserende gadeliv, imens du sætter tænderne i stedets lækre sandwiches, gode specialiteter eller luksuriøse brunch. Du kan også smage på de friske nyheder i bageriet eller bestille tapas som Takeaway. Penny Lane har lækkerier i massevis og serverer alt fra stenalderbrød til ”de tunge drenge”, som består af et utal af forskellige kager.

Lækker mad under åben himmel
Caféministeriet, Møllegade 19, 9000 Aalborg

På den fredsfyldte Mølleplads ligger Caféministeriet. I sommermånederne er det en fryd for øjet at se de mange glade mennesker, som nyder deres mad under åben himmel og gule parasoller. Caféens menukort indbyder også til dansk sommerhygge. Spis en frokost i solen og smag på deres store rejemad eller hjemmelavede fiskefrikadeller. Du kan også få en god start på dagen ved at sætte tænderne i ”SASSY LADY”, som består af koldrøget laks med salat af mango, fennikel, granatæble og frisk mynte, vendt i hyldeblomst- vinaigrette. Hos Caféministeriet arbejder de med smagssammensætninger, som passer til årstiderne, og derfor skifter caféens menukort i løbet af året. Hos Caféministeriet er nøgleordene ”Lækre råvarer og god stemning”, og derfor tilbyder det hyggelige spisested god service og kvalitetsspiseri i skønne omgivelser. Tag forbi Caféministeriet og få en god oplevelse, som du ikke vil fortryde.

DEL
Madglad og rejselysten nordjyde, som har en svaghed for sprøde stenovnspizzaer og pastaretter, hvor parmesanost er en selvfølge! Kæmpe fan af tapasaftener med et godt glas rødvin og elsker at smage på mad fra alle verdens hjørner. Studerer Kommunikation og digitale Medier på Aalborg Universitet.