Foto: Pixabay.

GUIDE: Findes der noget bedre end en lækker cocktail i sommervarmen? Vi giver dig 6 gode bud på, hvor du kan nyde din næste cocktail i Aalborg.

Charmerende café med mange fristelser
Café Klostertovet, C.W. Obels Plads 14, 9000 Aalborg

I den gamle og charmerende bygning ligger Café Klostertorvet. I loftet svæver et stort klaver og stedet er indrettet i forskellige plateauer med lys og lamper, der understøtter den hyggelige stemning. Caféen har både mad, noget til den søde tand og så selvfølgelig et cocktailkort, hvor der er mange fristelser. Til en sjov aften med vennerne kan I springe ud i koldskål- og kinderægshots eller en frisk filur-kande. På de lune sommerdage har caféen en unik placering i solpletten på C.W. Obels Plads, hvor ”Hylde punch” a la Klostertorvet er oplagt. Du kan også lade dig overraske med månedens cocktail eller drømme dig væk til sydens sol med ”Bahamas rom punch”. Caféen har Happy Hour både torsdag, fredag og lørdag. Torsdag fra klokken 21.00 – 00.00 og fredag og lørdag i tidsrummet fra klokken 21.00 – 01.00. Giver de gode cocktails anledning til at feste hele natten, så er Jomfru Ane Gade lige rundt om hjørnet.

Kulørte cocktails i massevis
Café Ulla Therkelsen, Kastetvej 36, 9000 Aalborg

I Nordens Paris ligger den finurlige, farverige og fascinerende Café Ulla Therkelsen. Mærk forårsvarmen på caféens terrasse, hvor du kan nyde smagen af husets mange cocktails under åben himmel og kulørte lamper. Iagttag gadeliv og mennesker, som passerer det lille hjørne på Kastetvej i hastigt tempo. Indenfor kan du lade dig betage af sjove krummelurer, kunst og anekdoter fra Pippi Langstrømpe. Sidst men ikke mindst, så husker caféen dig på, at du skal leve, danse, elske og spise – og det har de da ganske ret i! Derudover giver stedets cocktailkort anledningen til vaskeægte livsnyderi. De farveprægtige drinks, som passer perfekt ind i stilen, smager af mange flere. Kast dig ud i kække ”RasperryRita”, og du er garanteret en sjov aften. Ulla Therkelsen har alt fra ”fine vine” og gode cocktails til ”de små sataner” og lidt godt til ganen. Stedet har en dejlig afslappet og skødesløs stemning, hvor alle er velkommen.

Kvalitets cocktails i hjertet af Aalborg
Helmuth, Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Helmuth er et cocktailunivers i særklasse. Ifølge ejerne bag Helmuth skal stedet altid være et synonym for kvalitet, og det efterlever det dejlige mad og cocktail sted til UG! Helmuth har et særdeles bredt udvalg af særligt gin, whisky og rom. Stedet har også integreret et personligt præg på deres cocktails, derfor kan du blandt andet få serveret ”The Boulevard” og ”Helmuth”. Som bonus-info kan vi fortælle, at nogle af Helmuths cocktails er lavet med stedets hjemmegjorte sirupper. Mangler du en cocktailbar til din kommende fest, hvor kvalitet og godt humør er nøgleordene, så står bartenderne hos Helmuth klar med høj faglighed og engagement. Er det i stedet noget sjovt og ekstraordinært underholdning, som du efterspørger, så kan Helmuth også stable en gin-, whisky- eller romsmagning på benene. Derudover er der også rig mulighed for sjove og lærerige cocktailkurser, hvis du ønsker en god oplevelse.

En smagsoplevelse udover det sædvanlige
Studie 4, Vesterå 4, 9000 Aalborg

Studie 4 har gastronomi og cocktails i højsædet. Træd ind i et rum, der emmer af sjæl, varme og kreativitet. Studie 4 værner om gode fortællinger, lækre råvarer og unikke sanseoplevelser. Det innovative madsted giver dig en ekstraordinær mulighed for at kombinere forfriskende cocktailmenuer med velsmagende, nordisk mad, som forkæler dine smagsløg. Prøv cocktailmenuen ”Around The World Menu”, som indeholder særlige smagssammensætninger. Studie 4 har især en forkærlighed for gin, og derfor sætter stedets passionerede tjenere en ære i at imødekomme lige præcis den type gin, som passer til dig! Endvidere kredser det innovative madsted for de små detaljer, hvilket også afspejles i deres cocktails. Restaurantens omgivelser er med til at skabe en god og eksklusiv stemning, hvor alle kan være med. Derudover er stedet indrettet med lækre kvalitetsmaterialer med et strejf af retro. Studie 4 er for dig, som gerne vil forkæles lidt ekstra.

Nyd din cocktail med havudsigt
Bistro V, Toldbod Pl. 2, 9000 Aalborg

Få en varm velkomst hos Bistro V, som er et madsted med en livlig og pulserende atmosfære, glade tjenere og ikke mindst gode cocktails. Bordene står tæt, men på den hyggelige måde. Derudover er bordene uden fine duge, hvilket bidrager til en afslappet stemning. Stedet serverer både delikat mad i bistroen, men Bistro V har også takeaway, selskaber ud af huset, socialfood og meget mere. Maden er dog ikke det eneste, som det lille madsted har en passion for. Bistro V laver også cocktails, som du ikke vil gå glip af at smage. Deres cocktailkort er i konstant udvikling, da tjenerne hos Bistro V sætter en ære i at eksperimentere med nye fortolkninger og smagskombinationer i cocktailbaren. På de solrige dage, så er Bistro V et ekstra attraktivt sted. Deres udeareal giver mulighed for at nyde en lækker tapas, tatar eller en frisk cocktail med en fantastisk udsigt til Limfjorden, hvor et utal af krydstogtskibe lægger til hen over sommeren.

Lækre cocktails til gode priser
Café Vesterå V4, Vesterå 4, 9000 Aalborg

Café Vesterå tilbyder en farveeksplosion af cocktails lavet med kærlighed. Spring ud i de kendte klassikere eller udvid din horisont og afprøv nogle mere eksperimenterende cocktails fra menukortet. Café Vesterå er et delikat madsted, men deres cocktails er også i høj kurs blandt Aalborgenserne. Hver fredag og lørdag stiger danseglæden, og caféen forvandles til en oase med festlig stemning og god service fra Aalborgs bedste cocktailbartendere. Tag forskud på sommeren og smag deres nyeste skud på stammen ”Lillet Cocktail” eller tag en tår af ”Crush 43”. Begge cocktails og en masse andre velsmagende kreationer kan du få to af til én cocktails pris, da caféen har Happy Hour hver dag i tidsrummet fra klokken 21.00 – 23.00, men fredag og lørdag er en undtagelse. Når weekenden nærmer sig er der nemlig Happy Hour fra klokken 22.00 – 01.00. Er du studerende, så er der Happy Hour hele natten både torsdag og fredag. Det kan vi lide!