Guide: Lækre kager i Aalborg

Har du en sød tand ligesom os? I så fald er der mange muligheder for at stille sukkertrangen i Aalborg. Vi anbefaler de bedste steder med lækre kager i Aalborg.

BreadByKaerup – Surdejskager og lækre croissanter

Gulerodskage hos BreadbyKaerup (lækre kager i Aalborg)
Foto: BreadByKaerups Instagram

Siden deres åbning i 2021 er BreadByKaerup kun blevet mere populært. Stedet er et mikrobageri, og har fokus på at lave få, men virkelig gode produkter. I sortimentet finder du lækre surdejsbrød og kager, som er lavet med fokus på det gode håndværk og den særdeles gode kvalitet.

Vi kan især anbefale stedets afsindigt lækre croissanter. Sortimentet af kager er omskifteligt, men vi kan anbefale at tage en tur forbi deres Instagram-profil, hvor du kan se billeder af nogle af de lækre kager, du kan være heldig at støde på.

Adresse: Kastevej 15A, 9000 Aalborg
Website: Ingen, men tjek deres Instagram og Facebook

Penny Lane – Populære kager på Boulevarden

Kager hos Penny Lane (lækre kager i Aalborg)
Foto: Penny Lanes Instagram

Midt i Aalborg ligger den populære Penny Lane Café, som er et sandt paradis for alle kageelskere. Stemningen er uformel, og der summer ofte af travlhed, som dog overskygges af stedets dybe kærlighed til konditoriet, bagværket og gæsterne.

Her kan du sidde i en oase af hjemlig hygge og nyde din gulerodskage, Gateau Marcel eller eclair, mens du kigger ud på Boulevardens liv og hastværk. Penny Lanes valnøddeboller- og brød er desuden altid et sikkert hit, og dørklokken ringer da også for takeaway-kunder fra morgen til aften.

Adresse: Boulevarden 1A, 9000 Aalborg & Kjellerupsgade 1A, 9000 Aalborg
Website: pennylanecafe.dk/

Othello Bageriet – Godt gammelt håndværk og lækre kager

Kaffe og kage hos Othello Bageriet )lækre kager i Aalborg)
Foto: Othello Bageriets Instagram

Othello Bageriet i Christiansgade er Aalborgs ældste bageri med mere end 120 år på bagen – intet mindre! Her bliver de gamle bagerdyder håndhævet, og der kan stadig købes rundstykker, romkugler og en tørkage to go fra klokken 05.30. Så er dagen ligesom startet godt ud!

Udover de gængse bagerkager er etablissementet også kendt for sine overdådige lagkager: Othellolagkagen, naturligvis, men også Dronning Louise-lagkagen med lyse lagkagebunde, jordbærcreme og mørk belgisk chokolade. Wauw!

Bageriet laver desuden de smukkeste, mest overdådige bryllupskager, så hav dem i mente, hvis du en dag skal planlægge bryllup.

Adresse: Christiansgade 15, 9000 Aalborg
Website: othellobageriet.dk/

Slotsbageren – Den bedste chokoladebolle og lækre kagerKager hos Slotsbageren

Foto: Slotsbagerens InstagramDu er sandsynligvis fra Aalborg, når du har brugt undskyldningen ”Broen var oppe” – men du er 100 procent fra Aalborg, når du har stået i kø foran Slotsbageren og ventet på de famøse chokoladeboller!

Alle i Nordens Paris kender nemlig til chokoladebollerne fra storfavoritten Slotsbageren. Hvor god kan en chokoladebolle lige være, tænker du måske – men prøv den, og du bliver (næsten) med garanti boende i Aalborg til dine dages ende. Om ikke andet er det da en prøvesmagning værd, ikke?

Husk at bollen nydes bedst lun, lige taget ud af ovnen! Udover den famøse chokoladebolle er der også ofte rift om Slotsbagerens pølsehorn. Så burde både frokost og eftermiddagssnack være sikret.

Adresse: Boulevarden 5, 9000 Aalborg
Website: Ingen, men tjek deres Instagram-profil

Behag Din Smag – Lækre kager med byens bedste kaffe i Aalborg

Kager hos Behag Din Smag
Foto: Behag Din Smags Instagram

Behag Din Smag er først og fremmest en kaffebar, der serverer den lækreste kaffe med kvalitet og håndværk i højsædet. Kaffen er faktisk så god, at caféen også afholder baristakurser, hvor du kan blive klogere på, hvordan du brygger en skøn kop kaffe.

Kaffen er dog ikke det eneste, som Behag Din Smag kan tilbyde. De serverer nemlig også lækkert, hjemmelavet bagværk, hvor vi især kan anbefale deres hjemmefoldede kanelsnurrer. Udvalget af bagværket er omskifteligt, hvilket bare gør det endnu bedre, for så kan man prøve flere af caféens lækre kager.

Adresse: Slotsgade 16A, 9000 Aalborg
Website: behagdinsmag.dk/

Fru Søgaard – Kager i hjertet af Aalborg

Kage hos Fru Søgaard
Foto: Fru Søgaards hjemmeside

Fru Søgaard er et lækkert bageri og spisested, der er søster til gastropubben Hr. Søgaard. Hos Fru Søgaard tilbyder de friskbagte surdejslækkerier, der hovedsageligt er bagt på økologisk mel. Du kan blandt andet nyde lækre konditorkager, smørrebrød og salater. Sammen med dit bagværk, kan du også sulte tørsten med dejlig kaffe eller friske juicer. Hvis du hellere vil nyde bagværket derhjemme, kan du også få det med hjem, og du kan endda købe deres porcelæn med hjem.

Når du besøger Fru Søgaard mødes du af en farverig og spraglet indretning, der skaber en hyggelig og hjemlig stemning. Hvis du kommer besøger stedet i weekenden, har du også mulighed for at få ´Hele Svineriet´, som er deres all inclusive madoplevelse med fri bar.

Adresse: C. W. Obels Plads 1A, 9000 Aalborg
Website: frusoegaard.soegaardsbryghus.dk/

Surdejsbageren – Surdejskærlighed i kageform

Lækre kager hos Surdejsbageren
Foto: Surdejsbagerens Instagram

Kan du ikke få nok af bagværk, der er lavet af surdej? Så skal du smutte forbi Surdejsbageren. Her er næsten alle deres produkter lavet med udgangspunkt i kærlighed til surdejen. Foruden deres lækre bagværk, kan du også nyde deres skønne kaffe, og de betragter faktisk sig selv som en blanding af kaffebar og moderne bageri.

Hos Surdejsbageren har de fokus på det gode håndværk, naturlige kvalitetsråvarer og bæredygtighed. Derfor har de også nøje udvalgt alle deres produkter selv, og tilbyder blandt andet laktosefrie og veganske produkter. Her kan du blandt andet få sprøde croissanter, smagfulde konditorkager, mættende panini og meget mere.

Adresse: Budolfi Plads 16, 9000 Aalborg
Website: surdejsbageren.dk/

På Fjorden – Kvalitetskager ved vandet

Æblekage hos På Fjorden
Foto: På Fjordens Instagram

På Fjorden er mere end bare en almindelig café. Det er nemlig en skøn blanding af kaffebar, bageri og kunstcafé med en dejlig beliggenhed ud til Limfjorden. Her er de især kendt for deres lækre croissanter og surdejsboller, men de har også et stort sortiment af kager og andre lækkerier, der kan variere efter sæson. Hos På Fjorden har de et ønske om at give dig den bedste smagsoplevelse, som de krydder med en hyggelig atmosfære, spændende kunst og venligt personale.

Hvis du kommer forbi På Fjorden tidligt på dagen, har du også mulighed for at smage deres bagværk og lækkerier i deres morgenmad og brunch. Som et lækkert plus, tilbyder de også dejlig kaffe, som du kan nyde sammen med bagværket.

Adresse: Akvavitvej 23, 9000 Aalborg
Website: paafjorden.dk/