Smagen af tradition: 5 steder med stegt flæsk i Aalborg

Løber din mund også i vand ved tanken om stegt flæsk? Så er du bestemt ikke den eneste! Heldigvis byder Aalborg på et utal af lækre steder, hvor du kan nyde den velsmagende traditionelle spise. 

I denne guide vil vi tage dig med på en smagsrejse i topklasse og præsentere dig for 5 af de absolut bedste steder i byen, hvor denne klassiske ret er på menukortet. Så gør dig klar til at udforske byen og forkæle dine smagsløg med vores anbefalinger til stegt flæsk i Aalborg. 


Læs også: Guide: Lækre steder at spise ramen i Aalborg

Den Bette Kro: Spis dig mæt i lækker onsdagsflæsk

Foto: Den Bette Kro – Instagram

Den Bette Kro er en udsøgt perle i det nordjyske, og stedet er kendt for sin hyggelige atmosefære og sine lækre klassiske retter. Og naturligvis også deres stegte flæsk! Retten er en favorit blandt både lokale og besøgende.

Du kan være sikker på paneret og tørstegt letsaltet flæsk serveret med kogte kartofler, hjemmesyltede rødbeder og ikke mindst den lækreste persillesauce – det bliver næppe bedre!

Om onsdagen har du på Den Bette Kro mulighed for at spise flæsk ad libitum. Dette gælder i perioderne januar til juni og august til november, og du kan spise alt det du vil for blot 175 kroner!

Du skal dog være opmærksom på, at det skal bestilles senest dagen før klokken 12:00, samt at reservationen gælder i 2 timer.

Adresse: Vingårdsgade 5, 9000 Aalborg

Hjemmeside: www.bettekro.dk

Restaurant Kronborg-Egholm: Stegt flæsk og isbar ad libitum

stegt flæsk aalborg
Foto: Restaurant Kronborg-Egholm – Instagram

På restauranten Kronborg-Egholm har du ligeledes mulighed for at mæske dig i delikat onsdagsflæsk! Hver onsdag i sæsonen kan du nyde en overdådig portion stegt flæsk ad libitum og en lækker isbar for blot 195 kroner.

Denne herlighed serveres med lækre kartofler, rødbeder og selvfølgelig persillesauce. Dette er en fantastisk måde at forkæle dine smagsløg og mætte din sult på en autentisk måde.

Stegt flæsk ad libitum giver dig mulighed for at tage så mange portioner, som du har lyst til, og er ideelt for dig, der virkelig elsker denne traditionelle danske ret.

Vær opmærksom på, at restauranten holder sæsonåbent. Der er åbent indtil den 1. oktober, hvorfra stedet vil holde lukket indtil påske.

Adresse: Egholm 1, 9000 Aalborg

Hjemmeside: www.kronborg-egholm.dk/forside.aspx

Læs også: Smørrebrødets skatte: 5 lækre steder at nyde smørrebrød i Aalborg

Den Lille Havfrue: Stegt flæsk med valgfri kartoffel

stegt flæsk aalborg
Foto: Den Lille Havfrue – Facebook

Besøg restauranten Den Lille Havfrue på Hadsundvej, hvor der også er gode muligheder for at smage lækker stegt flæsk.

Her kommer det med persillesauce, danske rødbeder og en valgfri kartoffel. Her kan du vælge enten kogte danske kartofler, sprøde kartoffelfritter eller måske krydrede kartoffelbåde?

Der er hvert fald én ting der er helt sikkert – det skal nok blive en smagsoplevelse du sent vil glemme!

Prisen er 129 kroner, og det er desuden muligt at få det som takeaway også. Det kan bestilles enten via deres hjemmeside eller på Wolt, Just Eat eller fra Foodora.

Adresse: Hadsundvej 14, 9000 Aalborg

Hjemmeside: www.denlillehavfrue.eu

Kystens Perle: Traditionel dansk flæsk i byens hyggelige bådhavn

Foto: Kystens Perle – Facebook

Kystens Perle er en hyggelig beværtning, hvor god gammeldags mad lavet af gode råvarer er særdeles højt prioriteret, samtidig med, at der er stor bevidsthed om, at maden smager bedre i de rigtige omgivelser.

Endnu engang serveres det med persillesauce, rødbeder og naturligvis kogle kartofler – mums!

Dette kan du nyde i Aalborgs absolut flotteste og ikke mindst hyggelige bådhavn, hvor der er udsigt over den smukke fjord og med en fantastisk atmosfære.

Du kan købe 6 stk. for 179 kroner eller 8 stk. for 199 kroner.

Adresse: Strandpavillonen, Bådehavnsvej 10, 9000 Aalborg

Hjemmeside: www.kystensperle.dk

Læs også: Søde eventyr i Aalborg: Byens bedste slikbutikker

Duus Vinkælder: En smagsoplevelse i historiske rammer

stegt flæsk aalborg
Foto: Duus Vinkælder – Facebook

Tag et smut forbi Duus Vinkælder, som er placeret i et af Aalborgs mest ikoniske bygninger – nemlig i Jens Bangs Stenhus.

Stedet er baseret på en autentisk middelalderstemning, og du kan være helt sikker på en ganske speciel – og ikke mindst delikat – oplevelse, hvis du vælger Duus Vinkælder som din destination for at spise stegt flæsk.

Få 7 stk. lækker flæsk fra støbejernspanden med persillesauce, kartofler og hjemmesyltede rødbeder for blot 189 kroner!

Du kan mærke det historiske vingesus i samme øjeblik, du træder ind ad døren. Duften af nylavet mad, summende stemmer og glas, der mødes i en skål.

Adresse: Østerågade 9, 9000 Aalborg

Hjemmeside: www.xn--duusvinkjlder-cgb.dk

Med dens enkle glæde og smagfulde charme fortsætter stegt flæsk med at vække appetitten og bringe smilene frem på tværs af generationer.

Så næste gang du har mulighed for det, skal du sørge for at tage en bid af denne klassiker og opleve, hvorfor stegt flæsk er blevet en uundværlig del af byens kulinariske landskab.