Foto: Behag Din Smag.

GUIDE: Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange kaffebarer i Aalborg – der er alt fra store koncepter til små, lokale steder. Vi hjælper dig med at finde den helt rigtige kaffebar.

Kaffenørderi på højt plan
Behag Din Smag, Gabels Torv, Slotsgade 16a, 9000 Aalborg

Hos Behag Din Smag skal du kun gå ind, hvis du har god tid, for det kan tage lang tid at bestemme sig for hvilken kop kaffe, du skal vælge! Hos Behag Din Smag kan du nemlig få din kaffe på et hav af forskellige måder! Kridttavlen illustrer, at du kan vælge imellem alt fra den populære aeropress til en traditionel filterkaffe – og alt det ind i mellem, for her bliver der også eksperimenteret med tonicvand til din espresso, så du virkelig får udfordret dine smagsløg, hvis du har mod på det. Tavlen er opbygget logisk, så du kan se, hvordan fordelingen imellem mælk og espresso er, og derved kan du få lige den kop kaffe, som passer til dig. Der er altid garanti for den smukkeste latteart hos Behag Din Smag, og alt fra svaner til hjerter kan pryde din kaffe. Hvis ikke kaffen er nok, så har Behag Din Smag også det lækreste udvalg af brød og kage. Seneste tilføjelse er kaffebarens karamelsnitter, som nærmest var umulige at få fingre i den første tid, hvor de – forståeligt nok – forsvandt som dug fra solen.

Den velkendte kop kaffe
Baresso Coffee, Bredgade 6 og Østerågade 11, 9000 Aalborg og Aalborg Storcenter, Hobrovej 452, 9200 Aalborg

De fleste kender nok til Baresso Coffee, som efterhånden har op til flere kaffebarer rundt om i Aalborg. Op til flere af dem er placeret lige hjertet i byen, og derfor er det helt oplagt, at du vælger din kaffe to-go, da det giver mulighed for at kombinere din latte med en gåtur langs havnen. Alternativt kan du vælge kaffebaren ved Bredgade, hvor du kan drikke din kaffe med udsigt ned til gågaden på Baressos første sal. Hos Baresso er der noget for enhver smag. Du kan du tage en af de søde kaffedrikke, hvis den rene espressosmag skræmmer dig lidt, for her kan du få en cookie latte eller en tiramisu latte. Mange af kafferne kan desuden også laves iced, hvis du er mere til den kolde udgave. Du kan naturligvis også finde dagens filterkaffe, hvor der med jævne mellemrum bliver skiftet ud i bønnerne, så der er rig mulighed for at få smagt på lidt forskelligt.

Som at være hjemme
Penny Lane, Boulevarden 1A, 9000 Aalborg

Midt på Boulevarden ligger Penny Lane, men du næsten ikke undgå at føle dig hjemme på den hyggelige café midt på Boulevarden: Der er sjove billeder på væggene, farvestrålende lamper og det fineste porcelæn, som skaber en hyggelig og hjemmelig atmosfære. De farvestrålende kopper er desuden med til at give det sidste til din kaffe, så den også er smuk at se på. Smagen er i top – og det er både i de kolde og i de varme espressodrikke. Hvis du er til de kolde, så er en iced caramel macchiato værd at smage, som består af mælk, frisk espresso og en lækker karamelsovs på toppen – behøver vi sige mere?
Hvis det alligevel er for meget sukker til dig, så er en helt klassisk stempelkande også altid en mulighed hos Penny Lane, hvor du kan vælge mellem deres kaffe fra enten Guatemala eller Kenya/Etiopien. Uanset hvilken kaffe du vælger i din stempelkande, så er den perfekt, hvis du har i sinde at bruge en hel eftermiddag på den hyggelige café – måske sammen med en eller flere af de lækre kager?

Kaffe med holdninger
We Feat , Boulevarden 12, 9000 Aalborg

På trods af, at We Feat på Boulevarden kun har haft åbent i lidt over et år, så har de to ejere Benjamin Hvid og Frederik Løwe, fået godt fat i aalborgenserne – både når det gælder smoothie bowls og en god kop kaffe. Kaffen bliver serveret med den fineste latteart, som lige giver det ekstra til din kaffe – og det er uanset om din latte bliver lavet med sødmælk eller plantebaseret mælk. Hos We Feat kan du nemlig få lavet din espressodrik med for eksempel mandelmælk uden at betale ekstra, så der er noget for enhver smag her. Desuden har We Feat fokus på økologiske råvarer, og drengene har fået lavet deres helt egen mørkristede kaffeblend til din kaffe, som selvfølgelig er 100% økologisk. Hvis ikke du er til espresso, så kan du også prøve kræfter med en af deres mange shakes, som alle er spækket med frisk frugt og grønt. Her kan du altså kombinere dit daglige koffeinfix med en sund og nærende shake eller juice – og selvfølgelig er det hele frisklavet med lækre råvare!

Kaffe fra hele verden
Kochs Kaffebar, Algade 23, 9000 Aalborg og Shoppen, Vandmanden 5, 9200 Aalborg

Kochs Kaffebar er placeret på hjørnet af Algade og Roldgade. Ved første øjekast ser caféen ikke særlig stor ud, men den er bestemt værd at kigge ind forbi! Kaffebaren kan virke en smule komprimeret, fordi der ikke er særligt højt til loftet og siddepladserne er begrænset på den nederste etage, men hvis du bevæger dig ovenpå, vil du opleve, at der er meget mere plads, samt mulighed for at nyde din kaffe imens du kigger ned over gågaden. Hvis ikke kaffen er nok, kan du også finde en af byens bedste – og største – flødeboller her, som går perfekt sammen med en lækker espressodrik. Lækkert! Selvfølgelig kan du også få de søde espressodrikke med vanilje eller karamel her – og hvis det ikke er sødt nok til dig, så finder du også en skildpadde- eller en bountylatte hos Kochs Kaffebar. Bountylatten er sødet med chokolade og kokosnød, hvilket giver en lækker og cremet kop kaffe. Hvis ovenstående er for meget af de gode til dig, kan du også få helt almindelige filterkaffe eller latte på den hyggelige kaffebar, hvor du finder kaffe fra hele verden.

Bonusinfo: Kochs Kaffebar har også en butik ude i Shoppen, hvor du selvfølgelig finder samme lækre kaffe og flødeboller, men her får du selvfølgelig ikke udsigten og byens pulserende liv med.

Mere fest og farver
Café Ulla Terkelsne London, Kastetvej 36, 9000 Aalborg

Lige ved Vestbyens Station ligger Café Ulla Terkelsen London, og den er ikke til at overse med sine farvestrålende lys og skilte, hvilket mest af alt får det til at minde om et cirkus. Det er da også lidt som at bevæge sig ind i et kæmpe cirkustelt, når du træder indenfor på Ulla Terkelsen. Hvis du ikke nødvendigvis behøver at vide, hvilke bønner din kaffe er lavet på, og hvordan den er ristet, så har Café Ulla Terkelsen et glimtende bud på en habil kop filterkaffe – og desuden kan du få en refill for kun 15,- kroner. Hvis du trænger til noget andet end filterkaffe, så tjek ”hot stuff” på menukortet, hvor der er garanti for et koffeinchok, hvis du for eksempel vælger en Red Eyes. Red Eyes er en helt sort kop kaffe med et skud friskbrygget espresso i – så er det værsgo at vågne op! Skulle det gå hen og blive for meget koffein, så kan du naturligvis også få en helt almindelige latte til 38 kroner. Når weekenden nærmer sig, tilbyder Ulla Terkelsen også en ”spion kaffe” med både Baileys og whiskey i eller en klassisk irish coffee. Skål og god weekend!