vegetarburgere i Aalborg

Guide: Er du udkig efter en vegetarburger i Aalborg? Vi har fundet 6 burgersteder, du kan besøge, hvis du er til en grøn burger med det hele.

Den industrielle diner 

Grillen BurgerBar, Ved Stranden 1, 9000 Aalborg C

Ved Stranden 1 i Aalborg finder du Grillen Burger Bar, der altid står til rådighed med de saftigste burgere. Det gælder også, når det kommer til vegetarburgeren. Burgerbaren serverer nemlig en lækker, økologisk vegetarburger med en friteret mexibøf.

Mexibøffen består af blandt andet af kidneybønner, kartofler, gulerødder, grønne bønner, og den er krydret med chili, spidskommen, oregano, timian med mere. Derudover kommer burgeren selvfølgelig med salat, cheddar og tomat. Bollen er smørristet og smurt med restaurantens egen mayo. Hele herligheden koster 89 kroner, hvortil der følger pommes frites og diverse dyppelse.

Hvis du vælger en vegetarburger med dobbelt bøf, koster det dig kun 15 kroner mere. Den industrielle diner er det essentielle sted at tage hen, hvis du ønsker en autentisk burger-oplevelse under lyset fra betonlamperne. Burgerbaren holder åbent fra mandag til onsdag fra 11.30-22.00. Fra torsdag til lørdag er der åbent fra klokken 11.30-23.00 og søndag fra 11.30-22.00.

Læs også: 5 steder med budgetvenlig brunch i Aalborg

Økologi og dyrevelfærd

The Burger Shack, Østerågade 18a, 9000 Aalborg C

The Burger Shack har for nylig lanceret en ny vegetarburger, der har den samme lækre smag som den originale burger. Vegetarburgerens lækre vegetarbøf er lavet på sojaprotein, løg og rapsolie.

Burgeren serveres med økologiske grøntsager heriblandt tomat, salat, løg, pickles, og den luftige, friskbagte briochebolle er smurt med ketchup, almindelig mayo og senneps mayo. Du kan købe vegetarburgeren for 55 kroner, men for blot 30 kroner ekstra kan du opgradere det til en menu, hvor du får sprøde pommes frites og en kold drink med i købet.

Burgerbaren er dekoreret med træ på væggene, som giver blikfang i rummet og en særlig varme og tryghed. The Burger Shack har åbent fra søndag til torsdag fra 11.30-21.00, og fredag og lørdag er der åbent fra 11.30 helt indtil kl 05.00. Så er du til den perfekte hulestemning, kan du besøge The Burger Shack.

Gourmet-burger 

Café Peace, Boulevarden 4, 9000 Aalborg C

Café Peace sælger en såkaldt ’Gourmet Vegetar’-burger, hvor bøffen er lavet på kikærter, hvidløg, rasp, æggeblomme, grønt og smagt til med salt og peber. Derudover kan du købe den med sprød salat, frisk mozzarella, tomat og løg, som serveres i en økologisk, blød briochebolle.

Til alle burgerne på Café Peace følger der pommes frites og aïoli med. Du kan købe hele herligheden til 125 kroner, og du har mulighed for at tilkøbe ekstra dressing for 5 kroner. Der er desuden et stort sortiment af drikkevarer til de tørstige. Caféen er indrettet hyggeligt med små borde, hvor du enten kan sidde i små, behagelige stole, eller også kan du slå dig ned i de store, væghængte lædersofaer.

Rundt i lokalet er der store spejle, der giver en rummelig atmosfære, hvilket får hele cafeen til at syne større. Café Peace holder åbent fra mandag til onsdag fra 08.00-22.00, torsdag til lørdag fra 08.00-23.00 og søndag fra 09.00-17.30.

Vegetarburger og veganerburger  i Aalborg

Café Vi.2, C. W. Obels Pl. 2, 9000 Aalborg C

På Café Vi.2 har du mulighed for at købe hele to kødfrie burgervarianter: En vegetarburger og en veganerburger. Vegetarburgerens bøf er en svampe-surdej, der vokser på æggehvider og glukose, og som derfor er fedtfattig og meget sund. Du kan købe burgeren med frisk salat, hjemmesyltede rødløg, appetit agurker og avokado.

Dertil serveres den med cheddar, soltørrede tomater og hjemmelavet pesto. De håndskårede pommes frites kommer med hjemmelavet hvidløgs- og chilidressing. Veganerburgerens bøf er lavet på svampe, kartofler, ærter, hvedemel, solsikke, chili, persille, salt og peber, cayennepeber og ingefær. Den serveres med sprød, nordisk tang, soltørrede tomater, hjemmesyltede rødløg, appetit agurker og frisk salat. Den økologiske, glutenfri veganerbolle er smurt med mustard dressing og peberfrugtcreme.

Der serveres salsa med til de stegte kartofler, og begge burgere koster 135 kroner. Hvis du ønsker at købe håndskårede pommes frites til din veganerburger eller omvendt, er det også muligt, da de hos Café Vi.2 er meget fleksible. Fra mandag til onsdag er der åbent fra 10-23, torsdag fra 10-24, fredag-lørdag fra 10-01 og søndag fra 10-22.

Vegansk delikatesse i Aalborg

Café Luna, Boulevarden 38, 9000 Aalborg C


Hos Café Luna på Boulevarden 38 serveres der en smagfuld veganerburger, som kommer med to lækre rødbedebøffer, tomat, salat, løg og en hjemmelavet pesto. Du kan købe det hele med håndskårne, spicy kartoffelbåde med ketchup.

Der følger ikke vegansk ost med til burgeren, men du har mulighed for at tilføje det gratis, da der følger vegansk ost med til Café Luna’s brunch-tallerken. Du kan købe hele herligheden for 119 kroner. Caféen indbyder til hygge, da indretningen afspejler en hjemlig atmosfære med små niveauer og hyggelige indretning. De boheme-inspirerede udsmykninger og den afslappende møblering giver en varm, intim stemning, hvor du kan slappe og nyde din mad.

Hele ugen åbner Café Luna klokken 11.00, om mandagen holder caféen åbent indtil klokken 23.00, mens stedet holder åbent til klokken midnat fra tirsdag til torsdag. Fredagen lukker dørene klokken 02.00, lørdag klokken 01.00 og søndag klokken 22.00.

Inspireret af New York 

We Do Burgers, Borgergade 25 og Sankelmarksgade 9a, 9000 Aalborg C

Når du besøger We Do Burgers, kan du både bestille en vegetar- og veganerburger. Til vegetarburgeren får du den klassiske, bløde brioche burgerbolle med salat, løg, tomat og pickles. Den veganske burger tilberedes imidlertid i en vegan-venlig bolle smurt med vegansk dressing.

Til begge burgere serveres den samme bøf, der blandt andet er lavet på soyaprotein, løg og rapsolie. Begge burgere koster kun 50 kroner, men til vegetarburgeren kan du tilkøbe ost for 5 kroner. Derudover kan du købe en stor eller lille pommes frites til enten 20 eller 28 kroner. Der er to forskellige We Do Burgers i Aalborg centrum.

I Borgergade 25 er der åbent fra mandag til søndag klokken 01.00-21.00, og i Sankelmarksgade 9a er åbningstiderne fra mandag til søndag fra 15.30-21.00. Den industrille stil giver burgerbarenes indretning en fed og spændende kant. Så er du vild med et New Yorker-inspireret design, der spiller på mørkt træ, læder og rå vægge, skal du besøge We Do Burgers i Aalborg.

DEL
Skribent. Det orientalske køkken har altid været mit fortrukne grundet den smagfulde mad, der bærer præg af kærlighed til detaljen, og som samtidig er spændende og sundt. Derudover er jeg stor tilhænger af et glas hvidvin - i alt slags vejr. Færdiguddannet i Kultur, Kommunikation og Globalisering.