Foto: Grillen Burgerbar.

Stor, lille, spicy, mild, klassisk eller unik: Burgere kommer i mange former, og vi elsker dem alle! Her får du seks bud på gode burgerjoints i Aalborg.

Back to basics
We Do Burgers, Sankelmarksgade 9a og Borgergade 25, 9000 Aalborg

Er du burger-lover med smagsløgene rettet mod de enkle elementer i en burger, så er We Do Burgers stedet for dig. Her brillerer de i kunsten at lave den simple lækre burger, og den lille takeaway-joint i Sankelmarksgade formår at opretholde en høj standard på alt det, som essensen af en burger skal være: En god medium-grillet bøf, bacon, syltede agurker og ost. Nu, hvor burgerkrigen i Aalborg for alvor er i gang, har We Do Burgers truffet et valg, som får os til at smide armene op over hovedet og juble i kor: Burgerbaren har nemlig fordoblet størrelsen på stedets burgere! En sådan sag får du nu til små 85 kroner, og det er altså inklusive de vanvittigt sprøde pommes frites med timian og en valgfri dåsesodavand. Indsæt klapsalve! Kort efter åbningen i Sankelmarksgade åbnede We Do Burgers en større restaurant i Borgergade med flere siddepladser, hvis du skulle få lyst til at nyde din burger og dine fritter helt friske fra frituren.

En med chili cheese tops, tak! 
Mums Deli, Gugvej 184, 9210 Aalborg SØ

Mums Deli på Gugvej har kreeret den ultimative guilty pleasure til alle os, som elsker ost og jalapeños: En saftig burger spicet op med chili cheese tops. Behøver vi at sige, at vi er kæmpe fans?! Mums Deli bruger som så mange andre burgerjoints den bløde briochebolle til at omfavne de nøgleingredienser, der udgør en prima burger, og deliens version består af en juicy bøf af himmerlandskød, chilimayo, hjemmelavede syltede rødløg, tomatrelish, cheddarost, sprød salat og hvidløgsmayo. Der er skruet max op for smagskomponenterne, og dette vidunder vil gøre sig helt exceptionelt som dagen derpå-mad. Burgeren koster 59 kroner, og ønsker du at opgradere til en menu med pommes frites og gratis dip, skal du slippe 75 kroner. Vi har faktisk kun én klage: Burgeren er nemlig en limited edition jubilæumsburger, men vi krydser fingre for, at den ryger permanent på menuen snarest.

Et strejf af amerikansk diner
Grillen Burgerbar, Ved Stranden 1, 9000 Aalborg

Grillen Burgerbar kom til Aalborg sidste år, og hos burgerbaren på Ved Stranden er der i den grad styr på sagerne! Burgerkæden ved nemlig lige præcis, hvad der får tænderne til at løbe i vand hos en ægte burgerentusiast. Her er der skruet op for ingredienserne og tilbehøret taget til et nyt niveau, ligesom omgivelserne og stemningen i restauranten er spot on. Grillen Burgerbar kører den mørke, varme amerikanske diner-stil kombineret med det nordiske industrilook – en perfekt kombination til den burgerglade aalborgenser, hvis du spørger os! Menuen er nem at overskue og består at syv vilde burgere, blandt andet den traditionelle cheeseburger John Doe samt veggie-versionen The Loofah, som er lavet med en økologisk friteret mexibøf. Ja tak og ja tak! Burger, fritter og dip får du til 109 kroner, og prikken over i’et er de kolde Ben & Jerrys milkshakes, som du kan få for 49 kroner. Mic-drop, please!

Koen og kniven 
Holy Cow, Vandmanden 5-7, 9200 Aalborg SV

Den 1. oktober fejrede Holy Cow et-års fødselsdag i Shoppen i City Syd – og hvis du spørger os, var en fejring velfortjent! Det er nemlig Holy Cow, Aalborg og omegn tager til, hvis de craver den ultimative greasy burger, serveret med en kæmpe kødkniv lige midt i burgeren. Oh, yeah! Stedet kreerer selv alle elementer fra bunden, lige fra de hjemmebagte burgerboller over syltede agurker til pommes frites i flere forskellige varianter. Vi nævner i flæng: Grove fritter med krydderblanding og parmesan, spiralformede fritter med barbecue og sweet potato fries vendt i habanero-krydderi. What to choose?! Er du ikke til den traditionelle burger, så fortvivl ej. Selvom restaurantens navn hylder koen, tilbyder Holy Cow også en crispy chicken burger med kylling og en Rub’a’duck burger fyldt med saftig confiteret and. Stedet har desuden flere traditionelle, amerikanske retter på menuen – prøv for eksempel de kødfyldte velmarinerede ribs i egen barbecuemarinade. Mums!

Slider-himlen 
Wildebeest Gastropub, Østerbro 12, 9000 Aalborg

Det kan godt være, at de er små – til gengæld får du mange af dem! Wildebeest Gastropub er den førende sliderrestaurant i Aalborg og et oplagt valg, hvis du vil sætte tænderne i burgere i miniformat. Med Wildebeests egne ord tager den første brodden af den værste sult, to skal nok tilfredsstille de småsultne, mens du bør tilføje en tredje slider eller en sideorder for at få et fuldt måltid. Priserne ligger fra 59 til 65 kroner per slider, mens de fantastiske håndskårne triple-cooked pommes frites koster 29 kroner. Hver måned byder menuen desuden på en sæsonens slider, og i oktober gælder det en “Sleepy Hollow” med kalkun, græskarpuré, blue cheese-mayo, ristede græskarkerner og brøndkarse. Happy Halloween! Gastropubben har hjemme over for Nordkraft på Østerbro, og kælderlokalets rå murstensvægge hidkalder til hygge ved hjælp af store vinduer, hvor forbipasserende får det bedste kig til den gode slider-stemning.

Burgere med brun sovs
Vestre Baadelaug, Bådehavnsvej 6, 9000 Aalborg

Bøfsandwichen er i løbet af de sidste par år blevet en regulær retrosmart bestilling, og flere steder i landet kan du nu smovse i burgere med brun sovs. Det gælder naturligvis også Nordens Paris, nærmere bestemt Vestre Baadelaug, der i 2013 hev titlen hjem som Danmarks bedste bøfsandwich! Et mesterskab, som Vestre Baadelaug, kendt som VB af stamgæster, stadig lever højt på i dag. Og med rette. Et af de bærende elementer, som fik VB’s bøfsandwich øverst på vinderpodiet, var saucen og mængden af den – vi har allerede erklæret os som fans, og vi er ikke de eneste. Selvom titlen blev uddelt for flere år siden, har bøfsandwichen nemlig stadig en trofast fanskare i Aalborg og Nordjylland. Vestre Baadelaug ligger på første parket i Aalborgs Lystbådehavn, og den store terrasse tiltrækker mange burgerglade gæster i løbet af de lune måneder. Du er dog ikke sikret en plads på første parket, da det ikke er muligt at booke et bord uden for vinterperioden.