Foto: Grillen Burgerbar.

6 skarpe burgerjoints i Aalborg

Stor, lille, spicy, mild, klassisk eller unik: Burgere kommer i mange former, og vi elsker dem alle! Her får du seks bud på gode burgerjoints i Aalborg.

Back to basics
Burger Shack, Østerågade 18A, 9000 Aalborg

burger i aalborg
Foto: Saftig burger hos Burger shack

Er du burger-lover med smagsløgene rettet mod de enkle elementer i en burger, så er Burger Shack stedet for dig. I Aalborg på Østerågade, bare et stenkast fra Aalborg Havnebad, ligger Burger Shack.

Her kan aalborgenserne få sig en saftig burger og en omgang sprøde fritter, der er lavet af kvalitetsråvarer. Desuden er bøfferne flammegrillede. Restaurantens eftertragtede udendørspladser har (med lidt god vilje) havkig! Østerågade er en af Aalborgs hyggeligste gader, og det giver restauranten en flot placering. Burger Shack ligger bare tre minutter fra den populære Jomfru Ane Gade, så det er nemt ar svinge forbi!

Det er er altid dejligt med burgertakeaway i Aalborg, når man for eksempel har været i Gaden. Du kan også besøge burgerrestauranten dagen derpå eller bestille din burger ud af huset. Burger Shack Aalborg er klar til at redde dine tømmermændsdage og dine glade nætter.

Læs også: 5 sukkersøde steder med kager i Aalborg

En med chili cheese tops, tak! 
MUMS, Gugvej 184, 9210 Aalborg SØ

Burgerjoints i Aalborg
Foto: MUMS burger

MUMS på Gugvej har kreeret den ultimative guilty pleasure til alle os, som elsker ost og jalapeños: En saftig burger spicet op med chili cheese tops. Behøver vi at sige, at vi er kæmpe fans?!

MUMS bruger som mange andre burgerjoints den bløde briochebolle til at omfavne de nøgleingredienser, der udgør en burger, og deres version består af en juicy bøf af dansk oksekød, chilimayo, hjemmelavede syltede rødløg, tomatrelish, cheddarost, sprød salat og hvidløgsmayo.

Der er skruet max op for smagskomponenterne, og dette vidunder vil gøre sig helt exceptionelt som dagen derpå-mad. Burgeren koster 89 kroner, og ønsker du at opgradere til en menu med pommes frites og dip, skal du slippe 109 kroner.

Vi har faktisk kun én klage: Burgeren er nemlig en limited edition jubilæumsburger, men vi krydser fingre for, at den ryger permanent på menuen snarest.

Et strejf af amerikansk diner
Grillen Burgerbar, Ved Stranden 1, 9000 Aalborg

Burgerbar i Aalborg
Foto: Grillen burgerbar

Grillen Burgerbar kom til Aalborg i 2016, og hos burgerbaren på Ved Stranden er der i den grad styr på sagerne! Burgerkæden ved nemlig lige præcis, hvad der får tænderne til at løbe i vand hos en ægte burgerentusiast.

Her er der skruet op for ingredienserne, og tilbehøret er taget til et nyt niveau, ligesom omgivelserne og stemningen i restauranten er spot on. Grillen Burgerbar kører den mørke, varme amerikanske diner-stil kombineret med det nordiske industrilook. En perfekt kombination til den burgerglade aalborgenser, hvis du spørger os!

Menuen er nem at overskue og består at seks vilde burgere, blandt andet den traditionelle cheeseburger med bacon samt veggie-versionen Holy Halloumi, som er lavet med friteret halloumi. Ja tak! Burger, fritter og dip får du til 99 kroner, og prikken over i’et er de kolde milkshakes, som du kan få for 45 kroner. Mic-drop, please!

Koen og kniven 
Holy Cow, Vandmanden 5-7, 9200 Aalborg SV

Burger i Aalborg
Foto: Holy Cow

Det er Holy Cow, Aalborg og omegn tager til, hvis de craver den ultimative greasy burger, serveret med en kæmpe kødkniv lige midt i burgeren. Oh, yeah! Stedet kreerer selv alle elementer fra bunden, lige fra de hjemmebagte burgerboller over syltede agurker til pommes frites i flere forskellige varianter. Vi nævner i flæng: Grove fritter med krydderblanding og parmesan, spiralformede fritter med barbecue og sweet potato fries vendt i habanero-krydderi. What to choose?! Er du ikke til den traditionelle burger, så fortvivl ej. Selvom restaurantens navn hylder koen, tilbyder Holy Cow også en crispy chicken burger med kylling. Stedet har desuden flere traditionelle, amerikanske retter på menuen. Prøv for eksempel de kødfyldte velmarinerede ribs i egen barbecuemarinade. Mums!

Læs også: 4 lækre spisesteder med tapas

Slider-himlen 
Wildebeest Gastropub, Østerbro 12, 9000 Aalborg

Burgerjoints i Aalborg
Foto: Wildebeest Gastropub

Det kan godt være, at de er små. Til gengæld får du mange af dem! Wildebeest Gastropub er den førende sliderrestaurant i Aalborg og et oplagt valg, hvis du vil sætte tænderne i burgere i miniformat.

Med Wildebeests egne ord tager den første brodden af den værste sult, to skal nok tilfredsstille de småsultne, mens du bør tilføje en tredje slider eller en sideorder for at få et fuldt måltid.

Priserne ligger fra 69 kroner per slider, mens de fantastiske håndskårne triple-cooked pommes frites koster 35 kroner. Gastropubben har hjemme over for Nordkraft på Østerbro, og kælderlokalets rå murstensvægge hidkalder til hygge ved hjælp af store vinduer, hvor forbipasserende får det bedste kig til den gode slider-stemning.

Burgere med brun sovs
Vestre Baadelaug, Bådehavnsvej 6, 9000 Aalborg

Burger i Aalborg
Foto: Restaurant VB Burger

Bøfsandwichen er i løbet af de sidste par år blevet en regulær retrosmart bestilling, og flere steder i landet kan du nu smovse i burgere med brun sovs.

Det gælder naturligvis også Nordens Paris, nærmere bestemt Vestre Baadelaug, der i 2013 hev titlen hjem som Danmarks bedste bøfsandwich! Et mesterskab, som Vestre Baadelaug, kendt som VB af stamgæster, stadig lever højt på i dag. Og med rette. Et af de bærende elementer, som fik VB’s bøfsandwich øverst på vinderpodiet, var saucen og mængden af den.

Vi har allerede erklæret os som fans, og vi er ikke de eneste! Selvom titlen blev uddelt for flere år siden, har bøfsandwichen nemlig stadig en trofast fanskare i Aalborg og resten af Nordjylland. Vestre Baadelaug ligger på første parket i Aalborgs Lystbådehavn, og den store terrasse tiltrækker mange burgerglade gæster i løbet af de lune måneder.

Du er dog ikke sikret en plads på første parket, da det ikke er muligt at booke et bord uden for vinterperioden.

One thought on “6 skarpe burgerjoints i Aalborg

Comments are closed.