Foto: Lagkagehuset

Årets fastelavnsboller i Aalborg: Her finder du de bedste

Fastelavn falder tidligt i år, og derfor havde vi knapt ringet det nye år ind, inden caféerne og bagerierne var på banen med deres versioner af årets fastelavnsbolle. Hvad end du er til dem med creme, flødeskum eller sågar en vegansk version, byder Aalborg på mange forskellige fastelavnsboller. Vi guider dig til de bedste fastelavnsboller i Aalborg her!

Breadbykaerup: Den ultra-hypede fastelavnsbolle

Fastelavnsbolle fra Breadbykaerup
Foto: Breadbykaerup

Den hypede Breadbykaerup i Vestbyen disker selvfølgelig igen i år op med fantastiske og sprøde fastelavnsboller. Her kan du både få en version af den svenske fastelavnsbolle semlor, ført i en cruffin og fyldt med lækre smage af mandel, marcipan og kardemomme. Du kan også vælge den klassiske fastelavnsbolle, som hos Breadbykaerup er bagt med vaniljecreme, fyldt med lemoncurd og konditorcreme og til sidst dyppet i chokolade. Bageriet har kun et meget begrænset udvalg af deres bagværk, og det vil derfor være muligt at forudbestille fastelavnsbollerne. Det kan du læse mere om her. 

Hvor: Kastetvej 15A, 9000 Aalborg

 

Penny Lane: Populære fastelavnsboller i Aalborg

Penny Lane Fastelavnsbolle
Foto: Penny Lane

Hos Penny Lane kan du få deres klassiske fastelavnsbolle i et utal af varianter. Du kan blandt andet vælge en med hindbær, nougat og marcipan, æble og remonce, creme og chokolade, og selvfølgelig også bare den helt originale version med creme. Hvis bedstemorbollerne ikke lige er dig, serverer Penny Lane også en luksus fastelavnsbolle med flødeskum, vaniljecreme og syltetøj. Desuden præsenterer Penny Lane hver uge “Ugens fastelavnsbolle”, som er en ny og spændende variant.

Hvor: Skipper Clements Gade 1a, 9000 Aalborg

Lagkagehuset: Her fås den også vegansk!

Fastelavnsbolle fra lagkagehuset
Foto: Jore Copenhagen

Mums! Lagkagehuset inviterer på smukke og velsmagende fastelavnsboller i alle regnbuens farver. Her kan du få varianter med mokka og saltkaramel, hindbær og Sarah Bernhardt, blåbær og nougat og selvfølgelig den klassiske vaniljecreme. Hos Lagkagehuset kan du som noget særligt også få veganske versioner af fastelavnsbollen. De findes i to versioner, hindbærballade og bergamotteballade, og er begge to et friskt pust til den klassiske tunge fastelavnsbolle. 

Hvor: Se alle adresser her.

 

Othello Bageriet: Den klassiske mormor-fastelavnsbolle

Fastelavnsbolle fra Othello Bageriet
Foto: Othello Bageriet

Hos Othello Bageriet er disken også fyldt godt op med fastelavnsboller. Her får du fire forskellige varianter at vælge imellem. To af varianterne er deres ‘fætterlavnsbolle’, som er en brioche-agtig bolle med enten marcipan og creme eller marcipan, creme og hindbærmarmelade. Du kan også få den traditionelle mormor-fastelavnsbolle, som er en wienerbrødsbolle, der kommer i varianterne hindbær, vanilje og marcipan, og marcipan, creme og Callebaut chokolade.

Hvor: Christiansgade 35, 9000 Aalborg