Tips til årets julefrokost

Sponsoreret indhold

Det er snart tid til at tage hul på julefrokostsæsonen, og hvis det er dig, der står for at planlægge – eller i hvert fald komme med inputs til den festlige begivenhed, så får du gode råd til at stable den på benene her.

Få styr på julemenuen

Når der står julefrokost på menuen, skal du ikke gå ned på den traditionelle menu med flæskesteg, medister i lange baner og brunede kartofler. Du kan både selv stå i køkkenet og jonglere pander og ovnretter, eller I kan holde sammenskudsgilde, hvor hver tager en ret med, der måske blot skal varmes inden servering. Det kan f.eks. være, at én står for risalamanden, mens en anden står for æg og sild, flæskesteg eller kartofler. Du kan lade folk byde ind på en ret, de vil tage med, eller uddelegere, så I er sikker på at få det hele med.

Er selskabet ikke de store kokke, eller vil I bare have mere tid til at spise maden og lege pakkeleg, kan I bestille catering. Sammenlign forskellige menuer, så I får det julebord, I drømmer om. Du kan f.eks. klik her for at se en julemenu.

Dæk bordet med en fin, rød juledug og juleservietter. Pynt bordet med f.eks. gran og julekugler, flettede julehjerter eller små stearinlys, så stemningen rigtigt dukker frem.

Den klassiske pakkeleg

Pakkeleg er en sjov leg, hvor alle inviterede tager én eller flere pakker med, som man spiller om. Pakkerne behøver ikke at koste ret meget og kan være af blandet indhold lige fra søde sager til mærkelige nipsting eller praktiske ting. Pakkeleg kan både spilles som et terningespil, hvor man må tage en pakke fra en anden eller puljen på bordet, hvis man slår 6. men der er også andre versioner som f.eks. et kortspil eller udgave af terningespillet, hvor man undervejs skal bytte pladser, aflevere pakker til sidemakkeren og meget andet sjovt.

Syng med på de hyggelige julemusik

For at sætte den helt rigtige stemning kan du finde julecd’en med de store hits frem eller lave en playliste med blandede godter og jeres yndlingsjulesange, som I kan skråle med på.

I kan afholde en musikquiz, hvor I gætter den næste sætning i sangen eller sangeren bag, som et sjovt indslag. Det kan du f.eks. lave som en digital quiz eller printe sedler ud, hvor man kan skrive sit svar. Skal det være helt lavpraktisk, kan det også gå med en post-it og en blyant.