Foto: The South Indian

Restaurantkæden The South Indian udvider og åbner sit syvende spisested – denne gang i Aalborg.

Den indisk inspirerede restaurant The South Indian er populær i hovedstadsområdet, og nu udvider den med et nyt sted i Aalborg. Det sker med en stor åbningsfest fredag den 1. september, hvor der er gratis smagsprøver på indiske madpandekager og øl.

Restauranten flytter ind i Vesterå 22, og bliver dermed genbo til restauranter som MEAT, Tabu, Il Ristorante Fellini og den nyligt åbnede Napa Lounge, som alle ligger i Vesterå.

Kendt for de mange krydderier

The South Indian har fokus på mad fra det sydlige Indien og beskriver sig selv som “en autentiske restaurant med det klassiske Chettinad køkken”.

Chettinad betyder egentlig mesterkok og er berømt for brugen af mange forskellige krydderier samt en unik sammensætning af disse i tilberedningen af maden. Det er med til at give maden en karakteristisk og kraftigt krydret smag. 

De vigtigste krydderier i Chettinad køkkenet er tørrede kapers bær (marathi mokku), stjerneannis (anasipoo) og en eksotisk lav med navnet kalpasi. Men også krydderier som tamarind, hele røde chili og fennikel (saunf) bruges sammen med kanel, nelliker, laurbærblade, peberkorn, spidskommen og bukkehorn.

Indisk øl og vand fra Himalaya

De forskellige restauranter hos The South Indian har individuelle menuer, hvor der forberedes lækker og unik mad, samt en række af ”must try” sydindiske specialiteter.

Til maden kan du blandt andet nyde indiske øl som Kingfisher og Cobra, eller du kan smage indisk mineralvand, der stammer fra regnen og sneen i Himalaya, som langsomt er smeltet og trængt gennem godt 4.000 meter af Himalayas grundfjeld.

Du finder det fulde aalborgensiske menukort her.