Foto: ROMeriet

ROMeriet inviterer på rom og chokolade

Flere og flere holder kombineret rom- og chokoladesmagning. Det gælder også ROMeriet i Reberbansgade.

Er du til rom og elsker du chokolade? Så er ROMeriet klar til at hjælpe.

Torsdag den 5. oktober rykker den kendte rom-butik nemlig ind i Latinerstuen hos Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor den for første gang afholder en rom- og chokoladesmagning.

“Vi har før haft romsmagninger, men nu prøver vi med chokolade også. Rom og chokolade står godt til sammen, og chokolade fremhæver smagsnuancerne i rommen og nulstiller ganen,” fortæller ejer af ROMeriet, Michael Laubek.

Fra sød til halv- og heltør rom

I butikken på Reberbansgade findes over 130 forskellige varianter af den ædle drik, og syv af disse er valgt ud til denne særlige aften. De syv forskellige rom-varianter dækker både over den søde, den halvtørre og den tørre rom, så der er noget for enhver rom-smag.

Den søde, også kaldet spansk eller cubansk rom, har en fyldig og kraftfuld smag af for eksempel karamel eller vanilje. Den halvtørre, også kaldet engelsk rom, er også sød, men mere krydret end den søde rom. Endelig er der til smagningen også mulighed for at smage en tør rom eller fransk rom, som den også kaldes. Den er lavet direkte på sukkerrørsjuice, og er ikke sød, men mere i retning af cognac og whisky.

Følgende rom er repræsenteret den 5. oktober:

  • Diplamatico Reserve Exclusiva
  • Diplamatico single Vintage 2002
  • Rum & Cane French Overseas
  • Rum & Cane Spain Xo Rum
  • Richland Rum single Estate Old Georgia Rum
  • Gosling Family Reserve Rum. Old Rum
  • Navy Island Jamaica

Mørk chokolade fremhæver smagen af rom

De syv forskellige slags rom suppleres med seks mørke kvalitetschokolader, som med deres bitterhed er med til at fremhæve rommen. Og ifølge Michael Laubek, kan både rom og chokolade købes i forbindelse med arrangementet samt i ROMeriets butik i Reberbansgade.

I Latinerstuen hos Aalborg Kongres & Kultur Center er der plads til 66 gæster, og billetsalget til denne rom- og chokoladesmagning er allerede sat i gang. Arrangementet varer cirka to en halv time, og det koster 350 kr. at være med. Billetter kan købes i ROMeriets butik i Reberbansgade, og du kan læse mere om eventet her.