Den populære asiatisk-nordiske restaurant Nam er klar med nyt sensommer-menukort.
Menukortet hos restaurant Nam, der ligger på Vesterbro, skiftes forholdsvis ofte for at sikre, at det passer med årstidens råvarer.
Og nu er det blevet til tid nye lækre retter. Blandt nyhederne er tynde skiver af rå laks, en såkaldt sashimi-servering, hvor laksen er marineret i æblemost og serveres med frisk peberrod.
Ud over sashimi laks er der blandt meget andet også andebryst med asier, solbær og fivespice; svinebryst med stikkelsbærsalsa og friskost samt majs med koriandercreme og friteret brød på kortet.
Til dessert – og til de lækkersultne gæster – kan kokkene på Nam blandt andet trylle citrongræs-is med saltet ananas og verbena samt saltet karamelcreme med blodappelsin gratiné frem på tallerkenen.
Nogle tossede kokkehoveder
Men hvorfor overhovedet ændre i menukortet så tit? Ejer og chefkok Kim Jeppesen har tidligere forklaret til Smag Aalborg, at det udover råvarerne også er for deres egen skyld.
“Vi kommer til at kede os, hvis vi skal køre med samme menu i køkkenet i længere tid,” sagde han dengang samtidig med, at han kaldte sig selv og resten af køkkenpersonalet for nogle tossede kokkehoveder.
Dog er ikke alle retter skiftet ud denne gang. Det er stadig muligt at nyde for eksempel grillet kuller på bertelblade og lardo samt den traditionelle banh bao – her med bidsler og fermenterede sojabønner.
I alt består den nye menu på Nam af 17 forskellige retter, og det er muligt at vælge serveringer med enten 8 eller 12 af disse retter.