Foto: Nam

Populær asiatisk restaurant byder på jordbær med hibiscus-is

Restaurant Nam på Vesterbro har netop præsenteret nyt menukort, hvor du blandt andet finder friske jordbær med hibiscus-is.

Cirka hver femte uge skifter menukortet hos restaurant Nam, og netop nu er der danske jordbær med lækkert is lavet på hibiscus-blomster på kortet.

“Det passer rigtig godt sammen både smagsmæssigt, men også farvemæssigt,” siger ejer og chefkok Kim Jeppesen.

Den særlige hibiscus-blomst stammer fra Asien og bruges normalt til the, og det var da også et besøg af en kaffe- og the-entusiast, som gav Nam idéen til at lave hibiscus-is.

Legende og sjovt køkken

Is lavet på blomster er ikke det eneste, som for danske ører lyder utraditionelt. På det nye menukort findes også den traditionelle asiatiske báhn bao, men her er det med brisler og fermenterede sojabønner.

“Det er fordi, vi er nogle tossede kokkehoveder. Vores køkken må gerne være legende og sjovt. Vi tænker hele tiden over, hvordan dansk og asiatisk kan passe sammen,” siger Kim Jeppesen.

Ændringerne i menukortet cirka hver femte uge sker både af hensyn til årstidens sortiment af råvarer, men også i høj grad for kokkenes egen skyld.

“Vi kommer til at kede os, hvis vi skal køre med samme menu i køkkenet i længere tid,” siger Kim Jeppesen med et stort smil i stemmen.

Sæsonens råvarer i asiatisk forklædning

Det nye menukort blev lanceret i begyndelsen af juli, og det præsenterer foruden jordbær og bánh bao også nye kartofler og nye gulerødder.

“Helt generelt arbejder vi med de råvarer, der er i sæson, lokale råvarer og det, der er i nærheden. Og så arbejder vi med at få de asiatiske smage og teknikker med i maden,” forklarer Kim Jeppesen.

Så selvom nye kartofler og gulerødder lyder dansk, så er der en klar asiatisk linje. Gulerødderne er for eksempel grillet, og de serveres med yoghurt, karry og verbena.

Derudover er der også grillet kuller med betelblade og lardo; tatar af okse med tørrede rejer og røget æggeblommer; og stegt kammusling med hyldeblomstblanquette og nashi pære. Alt sammen en god blanding af dansk og asiatisk.

I alt består den nye menu på Nam af 18 forskellige retter, og det er muligt at vælge serveringer med enten 8 eller 12 af disse retter.