Foto: Pixabay

Mortens Kro serverer lokalt wagyu-kød

Mortens Kro præsenterer ny sommermenu med blandt andet lokalt wagyu-kød fra Nibe.

Lyder det lækkert med tatar af Wagyu-okse rørt med syrlige kirsebær, sennep og persille og crème fraiche? Så er nu du skal kigge forbi Mortens Kro ved Mølle Plads, hvor det serveres med konfiteret æggeblomme med citron og med vild brøndkarse og østers vinegre.

Og så er kødet ovenikøbet lokalt. Kvæget har nemlig gået på græs hele sidste sommer på en eng ned til Limfjorden ved Nibe hos landmand Per Krogsgaard. Det skriver Nordjyske.

For at sikre en god mælkeproduktion får Per Krogsgaards jerseykøer regelmæssigt små jerseykalve. Normalt egner kalvene sig ikke til at spise, men nu har landmanden, ifølge Nordjyske, fundet på at krydse det normale jersey-malkekvæg med ægte wagyu-kvæg. Det er en japansk kødkvægsrace, der er kendt for sit fedtmarmorerede og meget velsmagende kød.

Og det har givet fantastisk kød, som altså nu er blevet en del af menuen hos Mortens Kro.

Pighvarsuppe og blomkåls-risotto

Udover denne lækre tater på lokalt wagyu-kød, så kan du spise dig mæt i op en syvretters menu lavet på de bedste lokale, nordjyske råvarer, som alle er at finde på det nye sommermenukort.

Blandt andet en lækker suppe af pighvar serveret med saltet pighvarfilet, ristede mandler, tørret tomat, aubergine tatar,tørret tomatskind og små urter. Og en “Risotto” af blomkål serveret med flager af sommerkål, tørret tomat,sprøde jomfruhummer, retro ost fra sønderhaven gårdmejeri samt sommertrøffel og skovsyre.

Hele det nye sommermenukort kan ses på www.mortenskro.dk

Udover den nye sommermenu serverer Mortens Kro også deres fireretters gårdhavemenu samt fem forskellige signaturretter.