Foto: Pixabay.

Ekspert: Aalborg får ingen Michelin-stjerner i år

Gastronomiekspert tror ikke, at Aalborg får en eller flere af de eftertragtede Michelin-stjerner i år.


På Københavns Rådhus bliver det på mandag den 19. februar afgjort, hvilke restauranter som i år får de prestigefyldte Michelin-stjerner. Men den Nordiske Michelin Guide kommer ikke til at se i Aalborgs retning, mener Bent Christensen, som siden 1978 har været redaktør og udgiver for Den Danske Spiseguide.

”Der er, så vidt jeg kan se, ingen, der får stjerner i Aalborg. Det har noget at gøre med, hvor Den Nordiske Michelin Guide har sit fokus, og at der skal være et niveau, som falder i deres smag,” siger Bent Christensen.

Mortens Kro den bedste kandidat

Bent Christensen ser Mortens Kro ved Mølleå 4 som den gastronomisk bedste restaurant i byen, men tror dog ikke, at restauranten får en stjerne i år.

”Problemet er, at Mortens Kro mest er baseret på det franske køkken med nordjyske aner. Det er der jo ikke noget i vejen med, men der er bare så mange franske toprestauranter i Europa. Hvis restauranterne i udlandet får endnu mere opmærksomhed, får de mere pres på hjemme i Frankrig. Jeg kan ikke forestille mig, at de vover pelsen,” siger Bent Christensen.

Gode chancer for Bib Gourmand

Selvom det højst sandsynligt ikke bliver til en Michelin-stjerne til Aalborg, er der ifølge Bent Christensen flere restauranter i Nordens Paris, som har muligheden for at få en Bib-Gourmand-udmærkelse. Michelins Bib Gourmand uddeles til restauranter, der leverer god mad til rimelige priser.

”Der er flere steder i Aalborg, som har et kreativt køkken. Her tænker jeg på restauranter som Restaurant Textur, Restaurant Tabu, Restaurant Applaus og Musikkens Spisehus. Steder, som lige ligger niveauet under en Michelin-stjerne,” siger Bent Christensen.

Husk, at du på mandag kan følge med i uddelingen af Michelin-stjerner på Smag Aalborg.