Foto: Resraurant D'Wine

Kom med til Nordspanien: Grillet lam, blæksprutte og smørbagt kulmule

Restaurant D’Wine inviterer på gastronomisk rejse med ukendte nordspanske delikatesser.

Den danske sommer indbyder nærmest til, at man tager en tur sydpå. Men hvis sommerferien allerede for længst er slut, så kan du alligevel komme med på en tur til det nordlige Spanien.

Restaurant D’Wine – den spanske restaurant i Algade – har nemlig sat Nordspanien på menuen i august og september.

Det er derfor muligt at komme på en fantastisk gastronomisk sommerrejse med ukendte smagsoplevelser. Restaurant D’Wine er nemlig kendt som restauranten, hvor gæsterne ikke selv vælger, hvad der kommer på tallerkenen. Det gør kokken helt suverænt.

Fra grillet blæksprutte til smørbagt kulmule

Det er ikke de traditionelle spanske tursit-retter, der serveres, det kan vi godt afsløre. Hvis du er heldig, kan det eksempelvis være Salpicón de pulpo, som er grillet blæksprutte marineret med appelsin, hvidløg og bredbladet persille. Den serveres med ristede mandler, fennikel og en citrus vinaigrette.

Den nordspanske menu hos Restaurant D’Wine indeholder også smørbagt kulmule, unghanebryst stegt med sherry, braiseret Iberico svinekæbe glaseret med honning, sennep og rosmarin og mange andre spændende og lækre retter.

Intet fast menukort

Restaurant D’Wine har ikke et traditionelt menukort, hvor gæsterne selv vælger fra. Det er derimod kokken, der vælger, hvad gæsterne får lov at smage. Og det er der ifølge ejer Kristian Ishøy en helt særlig årsag til.

“Sidder du med et menukort, vælger du det samme, som du plejer. Vi vil gerne, at folk tør smage noget nyt, men hvis folk selv kan vælge, går de glip af meget. Ved at presse folk på den her måde, så får de nye smagsoplevelser, som de ellers ville være gået glip af,” har han tidligere udtalt til Smag Aalborg.

Det er muligt at vælge antallet af retter, hvorefter kokken sammensætter den endelige menu.