Aalborgenserne har taget godt imod D’Wine og det anderledes koncept.
For godt en måneds tid siden åbnede en ny spansk restaurant i Algade. Men modsat så mange andre steder, så kan gæsterne ikke selv vælge, hvad de vil have. Restauranten bestemmer suverænt, hvad der kommer på tallerkenen.
“Det betyder, at nogle er gået igen, når de er kommet ind ad døren, men mange sætter sig, og tager det som en oplevelse,” fortæller Kristian Ishøy, som er idémand og ejer af D’Wine, som åbnede i midten af juni.
“Vi vil gerne, at folk tør smage noget nyt”
Forklaringen på de manglende valgmuligheder hænger til dels sammen med D’Wines spanske ophav.
“Det er en idé, jeg har haft i lang tid, men det hænger sammen med flowet i restauranten. De vigtigste råvarer henter vi i Spanien, så vi er nødt til at have en vis kontrol med, hvad folk spiser,” forklarer Kristian Ishøy.
Men det handler ikke kun om råvarerne, hvor en stram logisktisk planlægning kunne skabe flere valgmuligheder. Det handler også om noget helt andet.
“Sidder du med et menukort, vælger du det samme, som du plejer. Vi vil gerne, at folk tør smage noget nyt, men hvis folk selv kan vælge, går de glip af meget. Ved at presse folk på den her måde, så får de nye smagsoplevelser, som de ellers ville være gået glip af,” siger Kristian Ishøy.
Oplevelser de ikke er vant til
Selvom man måske skulle tro, at det ville skabe sure miner hos gæsterne, at de ikke kan vælge deres mad selv, så er det på ingen måde tilfældet. Ifølge Kristian Ishøy har aalborgenserne taget rigtig godt imod den nye restaurant.
“Det fleste har en fantastisk fornemmelse, når de går herfra. De føler, de har fået et spændende og varieret måltid. Folk får oplevelser, de slet ikke er vant til, og de smager på en helt anden måde,” fortæller Kristian Ishøy og fortsætter:
“Og folk forventer at få noget, de ikke får andre steder, og dér vil jeg i hvert fald ikke skuffe dem. De får kvalitet, og det er det vigtigste. Og så er det ellers take it or leave it.”
Det begyndte med spansk vin for seks år siden
Det hele startede med en engros- og vinbutik i 2011, siden kom vinbaren D’Wine Bar i Algade for tre år siden, og nu altså en spansk restaurant lige overfor.
“Det er sjovt at søsætte vanvittige idéer, som jeg åbenbart tiltrækkes af, og så er jeg heldig at have nogle partnere, som tror på idéerne. Jeg er ikke restauratør, jeg er mest af alt vinmand. Jeg har et engrosselskab, og så er idéerne bygget op om det. Og det sidste, vi manglede i vores spanske univers, var maden,” siger Kristian Ishøy.
“Og det er måske derfor, vi tænker anderledes.”
Kristian Ishøy beskriver sig selv som en idémand, der sætter noget i gang, men når det løber selv, så er han videre og sætter noget nyt i gang.
“Og det er da en ambition at udvide geografisk til andre steder i kongeriget,” slutter Kristian Ishøy på en skrattende telefonforbindelse fra sin anden arbejdsplads – Spanien.