Irish Coffee Day: Drik gratis Irish Coffee i Aalborg

Torsdag d. 25. januar markeres International Irish Coffee Day i Aalborg, og derfor kan du kvit og frit drikke en gratis Irish Coffee på denne dag på udvalgte barer i Aalborg. Den søde drink består i sin helhed af kaffe, irsk whiskey, sukker og selvfølgelig flødeskum på toppen, og så varmer den altså dejligt her i januar-kulden. 

Begivenheden finder sted fra 17-18 d. 25 januar på beværtninger over hele landet, og altså også på udvalgte steder i Aalborg. Tag en god ven, kollega eller partner under armen, og søg ly for vinteren med en Irish Coffee i hånden. I Aalborg er det Café Frederiksberg i Vejgaard og The Irish House på Østerågade, der disker op med gratis drinks. 

En af de mange fortællinger om den irske kaffes oprindelse er, at en kok ved Foynes Lufthavn i Irland kom whiskey i kaffen til en flok trætte og kolde passagerer, der måtte vende om på grund af dårligt vejr. Da en af passagererne spurgte, om det var brasiliansk kaffe, der blev serveret, udbrød kokken, at det da var irsk kaffe. Her går historien på, at drinken blev ret populær i lufthavnen, og sidenhen blev bragt til USA af en rejsende journalist. Journalisten fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Café, om sin opdagelse i Irland, og snart blev opskriften på den Irish Coffee, som vi kender til, skabt. Den dag i dag serveres der op mod 2.000 Irish Coffees om dagen på Buena Vista Café. 

 

Hvor: Café Frederiksberg og The Irish House

Hvornår: 25. januar fra 17-18