Foto: CheerUp Street Food

Om ganske få dage indtager op mod 25.000 idrætsudøvere Aalborg, og det smitter af på byens torv, restauranter og caféer.

Når det store DGI Landsstævne skydes i gang torsdag med parade gennem byen, åbningsceremoni på havnefronten med mere, så er det ikke kun idrætten, der kommer til at præge Aalborg midtby.

Under stævnet,  som finder sted fra torsdag den 29. juni til søndag den 2. juli, vil byen nemlig være fyldt med madboder, Food Trucks og Street Food.

Gourmet hotdogs og Street Ice

På Gammeltorv kan du for eksempel smage Madværkets pizza’er og Pølsedrengenes gourmet hotdogs.

Ved det nye havnebad i Vestre Fjordpark, hvor flere af stævnets konkurrencer foregår, tænder Restaurant Meat op i grillen og serverer burgere, pølser og sandwiches, mens CIBUS Street Ice har gang i ismaskinen og laver is med forskelligt frugt og diverse chokolader.

Andre street-køkkener, som du kan finde i byrummet under stævnet, er blandt andet CheerUp Foodtruck i Utzon Parken, Torvekøkkenet ved Musikkens Hus samt Spiselauget på Toldbodplads.

Her kan du læse mere om de mange madboder under DGI Landsstævnet.

DGI på caféer og restauranter

Det er ikke kun i byrummet, at man finder mere mad i disse dage. Flere af byens mange caféer og restauranter lancerer nemlig også specielle DGI-menuer i anledning af det store DGI landsstævne.

Blandt andet Restaurant Fusion på havnefronten, der omdanner dets selskabslokale til en pop-up buffetrestaurant, som vil servere nogle af stedets normale a la carte retter, sushi samt mere sæsonprægede retter. Fusion udvider desuden sit udendørs serveringsområde i anledning af DGI-stævnet.

Også Ulla Terkelsen London på Kastetvej har fokus på det store sportsstævne. De har en DGI Dig Inn buffet, mens Hos Boldt, også beliggende på Strandvejen, har friske grønlandske rejer, lækkert hereford filet og sprøde pandekager med is på deres specielle DGI-menu.

På C.W. Obels Torv ligger Søgaards Bryghus, og også de byder på en helt særlig DGI-menu. De har blandt andet røget pebermakrel og langtidsstegt tykstegsfilet af dansk kødkvæg på kortet.

Flere af restauranterne tyvstarter, og du kan derfor allerede nu smage de mange spændende DGI-menuer.

Papegøjehaven sørger for deltagernes mad

De mange deltagere bliver heller ikke snydt for god mad. De spiser blandt andet deres måltider i et telt i Kildeparken, hvor maden leveres af Restaurant Papegøjehaven.

Her er der lagt vægt på varieret mad, som både giver god energi og tilfredsstiller smagsløgene. Idrætsudøverne, trænerne og  får blandt andet serveret asiatisk oksekødssalat og kalv i frikassé samt klassiske danske retter som boller i karry og citronfromage.