Foto: Restaurant Meat.

Brunch er altid en sikker vinder, og det behøver langt fra koste dig en bondegård. Her får du seks bud på budgetvenlige brunches i Aalborg.

Oste-paradiset
Aurum79, Slotsgade 74, 9000 Aalborg

Skønne Aurum79 åbnede sidste år og har oste-eksperten og tidligere direktør for Arla Premium Dorte Ruby bag disken. Og glæden ved ost har Dorte Ruby i den grad taget med sig til caféen på Slotsgade. Her får du for 99 kroner en formidabel brunchtallerken med Arla Unika-ost – naturligvis! – et blødkogt økologisk æg, bornholmsk spegepølse, mini-croissant, nybagt brød, skyr med havtorn samt æble- eller appelsinjuice. Mums, siger vi bare! De varme drikke køber du on the side, og her kan du for eksempel nyde en espresso til små 25 kroner, en te fra Tante T til 35 kroner eller en lækker Affogato – varm espresso serveret med vaniljeis. Har du fået smag for osten, kaffen eller noget af det lækre charcuteri, kan alt på din tallerken eller i din kop findes på caféens hylder eller i delikatessedisken. Du kommer derfor sjældent derfra uden en enkelt sprød Gammel Knas eller en lufttørret italiensk skinke fuld af smag.

 

Mad på bræt
Restaurant Meat, Vesterå 1, 9000 Aalborg

På Restaurant Meat har de i den grad opgraderet mad på bræt-trenden. Her får du nemlig serveret din brunch på noget, der minder om en lille bænk midt på bordet, og på den flotte opsats har du nu en fantastisk udsigt til den overdådige brunch. Udover de næsten obligatoriske scrambled eggs og bacon får du også hønsesalat, laks fra egen rygeovn, amerikanske pandekager med sirup, frisk frugt, et udvalg af oste og charcuteri samt en krydret brunchpølse stegt på grill. Hvis denne anretning har pirret din nysgerrighed og fået dine tænder til at løbe i vand, så fortvivl ej – Restaurant Meats brunch er tilgængelig alle ugens dage fra klokken 10.30 til 14. Dog anbefaler restauranten, at du bestiller bord i god tid. Hele molevitten får du for 159 kroner, og det er inklusive æble- eller appelsinjuice samt kaffe og te ad libitum – en af de få latinske fraser, enhver nordjyde kender, og som får vores hjerter og maver til at svulme af glæde.

Kultur on the side
Café Aalto, Kong Christians Allé 50, 9000 Aalborg

Kunstmuseet Kunsten – Museum of Modern Art Aalborg byder ikke bare på kunst, men også på en café med både brunch og delikate frokostanretninger til yderst rimelige priser. På Café Aalto er menukortet altid inspireret af sæsonens bedste råvarer, og det er den dessertprisvindende kok Tina Jakobsen, der står bag roret. Brunchen serveres lørdag, søndag og helligdage fra klokken 10 til 14, og her får du for 145 kroner en overdådig platte med håndpillede rejer med avokado og citron, røræg med hjemmelavet brunchpølse, sprød bacon, græsk yoghurt med blåbærkompot og rugbrøds-crumble, diverse charcuteri, ost, frugt og en lækker marzarinkage med mascarponecreme og frugt. Så burde maven være fyldt de næste par timer! Afslut eventuelt besøget med et skud kultur og et besøg på Kunsten – og husk, at hvis du er medlem af Club Kunsten, får du altid 10 procent rabat i caféen.

Livretter på buffet
Helmuth, Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Hvis du ønsker at sammensætte din egen brunchtallerken, er Helmuth på Boulevarden stedet for dig. Her byder buffeten nemlig på stort set alting – og det bedste ved det hele er, at du derfor kan fylde din tallerken kun med livretter. Pandekager, croissanter og kager – tjek! Æg, pølser og bacon – tjek. Vi garanterer, at der ikke er nogen, der kigger skævt, hvis du snupper en trippelportion bacon! Er du frisk på noget mere end klassikerne, byder buffeten også på alskens oste, skinke, charcuteri og endda øllebrød med flødeskum, som vor mormor lavede den. Derudover får du fri leg blandt caffe latte, cappuccino, te, kaffe og friskpresset juice – det hele for den nette sum af 199 kroner hver lørdag og søndag fra klokken 10 til 14. Helmuth har hjemme i lækre, mørke og hyggelige lokaler på Boulevarden, og det skinner igennem, at stedet også holder åbent for aftenservering og cocktails til ud på de sene nattetimer.

Brunch med udsigt
Musikkens Spisehus, Musikkens Plads 1, 9000 Aalborg

Musikkens Spisehus har uden tvivl en af de bedste placeringer på Aalborgs havnefront, og når du bænker dig på restauranten, får du derfor både udsigt og madlavning i en klasse for sig. Hvad mere kan man forlange? Stedets brunch serveres lørdag og søndag fra klokken 10 til 13 og er ganske simpelt en brunchplatte af dimensioner. Udover klassikere som røræg med små pølser, bacon og frisk purløg, byder platten også på hjertesalat med mormordressing, sprød toast med urtekogt skinke og lagret flødehavarti samt årstidens friske frugter med vaniljecreme og hjemmelavet nutella – to ord, der får smagsløgene til at hoppe og danse. Hele molevitten koster 145 kroner, og vil du have kaffe ad libitum, skal du bare smide 40 kroner ekstra. Trænger du til at strække benene efter at have indtaget både kaffe og den fantastiske udsigt, anbefaler vi en gåtur langs havnefronten, som står knivskarpt med den imponerende arkitektur og flotte grønne områder.