Foto: Karma Sushi.

GUIDE: Det er altid tid til sushi! Heldigvis byder Aalborg på masser af steder, der frister med den japanske spise: Vi giver dig et bud på seks af dem her.

Gourmet-sushi med vinmenu
Restaurant Fusion, Strandvejen 4, 9000 Aalborg

Sushi og gourmet er i den grad to ord, der går hånd i hånd, hvis du spørger os! Er du enig, vil det måske ikke være en dårlig idé at besøge Restaurant Fusion på Strandvejen, der er kendt for at kombinere de to elementer på glimrende vis. Blandt andet kan du få en Sushi Tasting Menu, hvor restaurantens sushichef udvælger de bedste råvarer og sammensætter spændende retter med dem. Menuen koster 755 per person og består udover sushi også af lune retter og en dessert. Er du glad for vin, har du hos Restaurant Fusion også mulighed for at købe en vinmenu til smagemenuen, hvor du for 595 kroner får dig et glas champagne, to glas hvidvin og et glas rødvin, der alle er afstemt til maden. Det kan vi lide! Skal den have lidt mindre gas, kan du købe menuen Fusion Special til 295 kroner, der indeholder 16 forskellige stykker sushi. Vi anbefaler, at du spicer den op med fire kyllingedumplings til 65 kroner. Velbekomme!

SU-venlig takeaway
SushiMania, Kastetvej 55, Reberbansgade 11B og Aalborg Storcenter

Er du studerende med et stramt budget, findes der heldigvis takeawaysteder, hvor du kan få sushi til en overkommelig pris. Et godt eksempel er SushiMania: Her kan du vælge, om du vil købe en menu, hvor sushistykkerne er bestemt på forhånd, eller om du selv vil have indflydelse på, hvilke stykker der skal udgøre din sushifrokost- eller aftensmad. Menuerne koster fra 100 kroner til 400 kroner og indeholder fra 12 til 40 stykker, mens priserne varierer mere, hvis du selv vælger dine sushistykker. Her koster eksempelvis to stykker maki med avocado 12 kroner, to stykker inside out-sushi med spicy tuna koster 22 kroner, mens to nigiri-stykker med laks koster 27 kroner. Du kan vælge mellem et væld af variationer, og Aalborg huser endda hele tre SushiMania-butikker, så der er højst sandsynligt en butik tæt på dig, hvis du er blevet fristet. Husk, at butikken på Kastetvej har lukket fra mandag til onsdag.

Rullende sushi ad libitum
Restaurant Shankou, Strandvejen 6, 9000 Aalborg 

Hop i et par bukser, der giver din mave god plads til at vokse, inden du besøger Restaurant Shankou! Her får du nemlig al den running sushi, du kan spise, til bare 168 kroner fra mandag til torsdag eller 188 kroner fra fredag til søndag. Du sætter dig til bords ved et langt bånd, hvorpå sushien ruller forbi dig i små skåle. Når du har udvalgt dig et stykke, du gerne vil sætte tænderne i, er det bare med at lange ud efter skålen med sushi på båndet – og sådan kan du ellers blive ved. Kan du ikke få nok af ad libitum-koncepter, kan du for bare 71 kroner ekstra opgradere aftenen med to timers fri adgang til drikkevarer også. Vi kan ikke love, at det bliver en mavepine-fri aften! Er running sushi en lidt for stor mundfuld, kan du også bestille en sushimenu, som du kan tage med hjem og nyde i stedet. Ringer du og bestiller den, får du endda 20 procent rabat. Ikke dårligt!

Sushi med karma
Karma Sushi, Ved Stranden 22, 9000 Aalborg

Sushi-restaurantkæden Karma Sushi er blevet en bragende succes i Danmark, og er du vild med sushi, skal du bestemt ikke snyde dig selv for et besøg på kædens restaurant i Aalborg. Her kan du vælge mellem et hav af sushimenuer, blandt andet menuen “Stor menu” med 16 forskellige stykker sushi til 248 kroner. Er du fan af laks, kan du også vælge en menu, hvor du dyrker den lyserøde fisk til fulde: Med restaurantens laksemenu til 218 kroner får du nemlig 14 stykker sushi, der alle er med laks. Ja tak! Hvis du er veganer, har restauranten også en menu, der tilgodeser dig med 14 forskellige stykker sushi til 218 kroner, der i stedet for fisk indeholder blandt andet avocado og agurk. Skal den have hele armen, kan du gå all in med menuen “Signaturen” til 998 kroner, der består af seks små retter og 30 forskellige stykker sushi, der blandt andet byder på ingredienser som jomfruhummer og stegt sild. Spændende!

Sushi fra buffet
Restaurant Sanya, Rendsburggade 18, 9000 Aalborg 

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for sushi, og skal du ud at spise med nogen, der endnu ikke forstår fidusen ved kold ris rullet om rå fisk, er buffeten din redning! Hos Restaurant Sanya kan du nyde godt af en aftenbuffet, der udover at byde på masser af lækker sushi også indeholder supper, salater, mongolian barbecue og hele 24 varme retter. Så skulle der gerne være noget for enhver smag! Aftenbuffeten bliver serveret hver dag fra klokken 17 til 22 og koster 138 kroner fra mandag til torsdag, mens du må smide en 20’er ekstra, hvis du kommer i weekenden. Er det frokostsulten, der skal stilles, kan du nyde godt af en mindre version af buffeten til 88 kroner fra klokken 11.30 til 15 alle ugens dage. Det er jo lige til at overskue! Vi du hellere have en sushimenu serveret, byder restauranten også på flere af disse – eksempelvis én med 13 stykker til 158 kroner.

Gourmet med G&T 
SushiManiaXO, Strandvejen 11, 9000 Aalborg 

Engang var det sushirestauranten SushiSushi, kendt for sin overdådige sushibuffet, du kunne finde i lokalerne hos Strandvejen 11. Siden efteråret 2017 har det dog været SushiManiaXO, der huser lokalerne, men det gør ikke stedet mindre værd at besøge: Her kan du nemlig få en sushioplevelse i gourmetklassen. Menukortet rummer mere end bare sushi, og vil du prøve lidt af det hele, kan du bestille XO-menuen. Den kræver dog en partner in crime og koster 399 kroner per person. Sammen skal I spise jer gennem en forret bestående af rispapirsruller med pankopaneret kylling og en dampet bao-bolle med tigerrejer samt en hovedret med 24 stykker sushi i forskellige varianter. Desserten byder på intet mindre end tre slags kage: Cheesecake, brownie og en japansk trøffelkage. Hva’be’har! Vil I skylle menuen ned med en cocktail, kan I prøve kræfter med en japansk Gin & Tonic til 70 kroner. Et perfekt match, hvis du spørger os! Bonusinfo: Bag SushiManiaXO står sushikæden SushiMania.