Foto: Othello Bageriet.

6 steder med knasende croissanter

Guide: En lækker, lun croissant er noget af det bedste tilbehør til kaffen, og den franske fristelse kan efterhånden købes mange steder i Aalborg. Vi har samlet seks gode bud her.

Den eksperimenterende
Behag Din Smag, Gabels Torv, Slotsgade 16a, 9000 Aalborg

Hos Behag Din Smag er der styr på kaffen, men faktisk kan stedet mere end det. De laver nemlig også noget fænomenalt bagværk, som du passende kan nyde med en af deres lækre espressodrikke. Croissanterne har de selvfølgelig også helt styr på, men hos Behag Din Smag er en croissant ikke bare en croissant. Du kan få den helt klassiske og smørbagte udgave til 16 kroner, men du kan også eksperimentere med en lækker chokoladecroissant. Hvis det bliver for traditionelt for dig, så kan Behag Din Smag også diske op med en croissant med enten nougatpraline eller marcipan – men selvfølgelig med samme sprøde skorpe, som den helt klassiske croissant. Der er en croissant til enhver smag her! Uanset hvilken croissant du vælger hos Behag Din Smag, så kan du nyde den i dejlige omgivelser med udsigt ud til Gabels Torv – og måske endda ude i solen, hvis du er heldig. Så kan dagen da næsten ikke starte bedre!

Rigeligt med smør
Penny Lane Café, Boulevarden 1A, 9000 Aalborg

Udvalget hos Penny Lane er kæmpe stort, når det kommer til både bagværk og kaffe, og vælger du en croissant herfra, kan du næsten ikke blive skuffet. Her finder du selvfølgelig den helt klassiske croissant, men også chokoladecroissanten har fundet vej til Penny Lane. De er begge to bagt med rigeligt med smør, hvilket også tydeligt kan smages i de lækre croissanter, som har en perfekt sødme med en dejlig sprød skorpe. Generelt en lækker croissant, som passer perfekt sammen med en lækker kop kaffe eller te. Har du god tid, så har Penny Lane også en lækker brunch til 105 kroner, hvor der naturligvis følger en croissant med. Er du til den mere syndige af slagsen, kan du selvfølgelig også få en med chokoladecroissant her. Hvis du vælger at blive siddende på Penny Lane og spise din croissant, er du næsten sikker på at få den serveret på den fineste tallerken, som bare lige giver det sidste til helhedsindtrykket.

Den prisvindende
7-eleven, Jomfru Ane Gade 2, 9000 Aalborg, Reberbansgade 16B, 9000 Aalborg og Aalborg Station, John F. Kennedys Plads 3, 9000 Aalborg

Vidste du, at 7-eleven faktisk har vundet en pris for den bedste croissant? Det siger ikke så lidt, for konkurrencen er efterhånden blevet hård, da der kommer flere og flere steder til, hvor der bliver kredset om den franske fristelse. Alligevel har 7-eleven slået sig op på, at de har den bedste af slagsen, når det kommer til den klassiske og smørbagte croissant. En croissant fra 7-eleven er bestemt et oplagt bud, hvis du er på farten eller blot skal have stillet den lille sult. Her får du en croissant, som har masser af bid, men også den karakteristiske, sprøde skorpe. Udover den traditionelle croissant, så har 7-eleven også en ganske glimrende udgave med chokolade, hvor der også er små chokoladestykker på toppen, så der er altså både chokolade udenpå og indeni, haps! Hvorvidt prisen for den bedste croissant er velfortjent, kan du selv smage, næste gang du kommer forbi en
7-eleven, hvor du kan få en lækker croissant til bare 18 kroner – eller to for 28, hvis du virkelig er sulten!

Den traditionelle
Salling, Nytorv 8, 9000 Aalborg

Som så meget andet i Salling, er kvaliteten også høj, når det kommer til deres bagværk. Derfor er Salling Bageren også et glimrende bud, hvis du er på jagt efter en lækker, klassisk croissant til en overkommelig pris, da du får en sprød croissant til 11,50 kroner. Her får du en ganske fin croissant, som du enten kan nyde med udsigt ud til Algade, hvis du vælger at indtage den ved Café Herman, men du kan også bare tage den med dig hjem. Salling Bageren ved Nytorv er nemlig helt oplagt, hvis du gerne vil have den franske stemning med hjem. Uanset hvad får du en habil croissant hos Salling Bageren, som har en lækker, sprød skorpe og en dejlig luftig konsistens indeni. Du kan få fingrene i en af de lækre croissanter allerede fra klokken 7 om morgenen, og Salling er et godt bud, hvis du trænger til lidt lækkert bagværk at starte dagen med – men croissanter kan jo heldigvis spises hele dagen.

Velkommen i det franske køkken
Lagkagehuset, Otto Mønstedsvej 1, 9200 Aalborg SV

På trods af navnet, så kan du heldigvis også få meget andet lækkert bagværk hos Lagkagehuset – for eksempel en god croissant, som er bagt med de lækreste, franske råvarer. Her i blandt en helt speciel mel, som giver croissanten lidt bid inde i midten, men selvfølgelig bevarer den sprøde, karakteristiske skorpe. Desuden er croissanterne fra Lagkagehuset naturligvis også bagt med smør frem for margarine, hvilket giver en skøn sødme, når du sætter tænderne i det franske bagværk. Hos Lagkagehuset kan de ikke diske op med udendørsservering på samme måde som i Frankrig, men deres croissanter smager lige så godt, som de franske! De er uden tvivl turen ud til Skalborg værd, men det er nok meget heldigt, at Lagekagehuset er placeret derude, da croissanter til kun 20 kroner godt kunne blive stærkt vanedannende.

De erfarne
Othello Bageriet, Christiansgade 35, 9000 Aalborg

Selv om Othello Bageriet ikke gør meget væsen ud af sig selv, så må du endelig ikke snyde dig selv for en croissant herfra! Her finder du nemlig et helt traditionelt bageri, som har bagt alverdens lækre kager og brød i over 120 år. Her ved de altså virkelig, hvad de har med at gøre – også når det kommer til de franske croissanter! I efteråret var efterspørgslen på de sprøde croissanter faktisk så stor, at Othello Bageriet valgte at sælge croissanter til blot 10 kroner ved køb af morgenbrød! Det er da en pris, som er til at forstå – heldigvis hænger pris og kvalitet ikke sammen her, da croissanterne hos Othello Bageriet smager skønt til trods for den lave pris. Der er masser af bid i dem, og den sprøde skorpe gør det næsten umuligt at spise en croissant uden at have brødkrummer ud over det hele – men så er der jo ingen, som kan se, om du har spist én eller to.