Frederik Leicht Løwe og Benjamin Hvid (t.h.) åbnede i december 2016 We Feat på Boulevarden. Men det stopper ikke her, for der er planer om at udvide til andre byer. Foto: Jens Erik Møller

Med sloganet “don’t panic it’s organic” har We Feat for alvor slået sit navn fast i aalborgensernes bevidsthed.

Går du langs Østerågade og Boulevarden i Aalborg midtby, er der mange spise- og take-away-steder. Men et sted skiller sig markant ud fra de andre.

Med “Pure Organic” i store typer på facaden og et 100% økologi-skilt i vinduet er man ikke i tvivl, We Feat er det sunde alternativ til hurtige sandwiches og fast food.

“Jeg sad en eftermiddag og skulle have en frokost, men der var intet, jeg gad have. Jeg havde prøvet en masse fede koncepter i New York, og de manglede her. Så dér kom idéen om et sundt alternativ, som jeg så har videreudviklet,” fortæller idémanden bag We Feat, Frederik Leicht Løwe.

Og i december 2016 – godt et halvt år efter Frederik kom hjem fra et længerevarende ophold i New York – blev We Feat en realitet sammen med den tidligere kollega Benjamin Hvid og en investor.

“Det er nemt for os at sige, at det er sundt”

Hos We Feat handler det om den rigtige ernæring og om kroppens almene velbefindende. Alt på menuen er sammensat, så man får den helt rigtige kombination af kulhydrater, proteiner, fedt, fibre, vitaminer og mineraler.

Menukortet har Frederik Leicht Løwe og Benjamin Hvid selv udviklet, men de enkelte bowls, shakes og juices er gennemgået af ernæringseksperten Pernille Steenberg. Det er for at sikre, at både ernæringsindhold og smag er, som det skal være. For at få en slags blåstempling fra en ekspert.

“Det er nemt for os at sige, at det er sundt, det kan alle jo sige. Vi ved meget, men vi har ikke bevis for det, som vi ved,” siger Frederik med et glimt i øjet.

Han har dyrket den sunde livsstil i årevis, og har blandt andet dyrket crossfit på højt plan de sidste fem år.

“Men vi er ikke en del af at fanatisk træningskoncept, vi er et overordnet og alment sundhedskoncept. Og sådan tænker Pernille også. Derfor passer vi godt sammen,” uddyber han.

Pernille Steenberg har ikke kun set menukortet efter, hun har også været med til at udvikle enkelte ting, fx den nye sommerbowl med vandmelon, oliven, mozzarella, falafel og frisk basilikum.

Firstmovers i Aalborg

Et af det steder, hvor We Feat for alvor skiller sig ud er på det økologiske område. Alt er 100 procent økologisk.

Og der er noget, der tyder på, at Frederik og de andre bag We Feat har ramt et eller andet. For udover at det er blevet hipt at gå gennem Aalborgs gader med et We Feat-mærkat på sin mad, så er økologien blevet mere synlig i Aalborg.

“Der var ingen andre med 100 procent økologi, da vi åbnede. Men nu prøver en del steder med mere økologi. Så vi håber, at vi er et eksempel, der viser vejen,” siger Frederik Leicht Løwe.

Ambitioner om mere

Drømmene for et større We Feat er i den grad til stede, og der hviles ikke på laurbladene. For som Frederik formulerer det, så bliver We Feat ikke ved med at være de nye.

“Det har hele tiden været ambitionen og planen at udvide. Vi vil gerne bygge noget op, kreere og skabe noget. For mig er det meget enten eller. Så vi vil gerne lave en landsdækkende kæde og måske også til udlandet,” fortæller Frederik Leicht Løwe.

Allerede nu er der kontakt med mulige investorer og håbet er, at næste skud på We Feat-stammen kan åbne allerede til december eller januar.

“Næste skridt bliver sandsynligvis Aarhus, hvor vi håber på at kunne åbne tre steder det første halvandet år plus en mere her i Aalborg. Og så København derefter,” siger Frederik Leicht Løwe.

Og selvom det ligger et stykke ude i fremtiden, så har Frederik også allerede gjort sig tanker om, hvor We Feat skal slå rødder i udlandet.

“Det bliver i Sverige og Norge i byer som Gøteborg, Malmø og Oslo. Og senere måske også i England.”

DEL
Jens Erik Møller
Tidligere redaktør på Smag Aalborg. Elsker det franske og italienske køkken og har en stor svaghed for god kaffe, hvor kvaliteten er helt i top. Er desuden afhængig af kvalitetschokolade. Mener at mad ikke bare er mad, men nydelse og indbegrebet af det gode liv.