En helt ny konkurrence for nordjyske restauranter er på tegnebrættet, oplyser GastroNorth.
I løbet af efteråret starter kapløbet mellem nordjyske restauranter om at blive “Bedst i Nordjylland”. Konkurrencen er endnu på tegnebrættet, men forbilledet er de “Bedst på Sjælland” konkurrencer, som Den Danske Spiseguide de seneste par år haft stor succes med at arrangere.
Det oplyser GastroNorth, der er et fagligt, gastronomiske netværk blandt nordjyske toprestauranter – blandt andet Mortens Kro, Restaurant Fusion samt Restaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde.
Kæmper mod hinanden to og to
I “Bedst på Sjælland” dyster kvalitetsrestauranter mod hinanden ved såkladte to og to-arrangementer for et spisende publikum, og de to restauranters kokkehold serverer hver et antal retter. Herefter vælger en kvalificeret jury den bedste restaurant, som går videre i konkurrencen. Og koncepten, der til forveksling ligner en fodboldslutrunde for kokke, er nu ifølge GastroNorth på vej til Nordjylland
De indledende dyste i “Bedst i Nordjylland” forventes at finde sted i det sene efterår frem til januar 2018, hvorefter der er kvartfinaler og semifinaler i februar og marts 2018. Den endelige finale holdes derefter på neutral grund i marts eller april 2018.
“Bedst i Nordjylland” er stadig under planlægning, og Den Danske Spiseguide holder orienteringsmøde for interesserede restauranter i september, men ifølge GastroNorth har op mod en halv snes nordjyske toprestauranter allerede meldt sig kampklar og takket ja til at deltage.
Højner det nordjyske niveau
GastroNorth er meget begejstret for udsigten til en ny nordjysk kappestrid blandt toprestauranter, og netværket bakker stærkt op det nye initiativ fra Den danske Spiseguide.
“Hvis vi skal opnå større international bevågenhed om nordjysk topgastronomi skal restauranternes niveau højest muligt op. Det sker bl.a. ved at samarbejde og lære af hinanden. Det kan bl.a. ske gennem deltagelse i sådan en konkurrence,” skriver GastroNorth på sin facebookside.