Holdet bag det nye Textur (fra venstre): Frederik, Mads, Dennis, Maria og Kasper. Foto: Restaurant Textur

Stjernekok åbner ny restaurant i Aalborg

Ny restaurant med fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og mindre madspild åbner ved Gåsepigen.

15. september bliver en helt særlig dag for madglade aalborgensere. Det er dagen, hvor den nye restaurant Textur med Dennis Juhl i spidsen åbner.

Og Dennis Juhl er ikke nogen hr. hvem-som-helst. Han har de sidste fire år stået i spidsen for køkkenet på det kendte Ruths Hotel i Skagen, hvor han har imponeret adskillelige madanmeldere. I 2016 var Restauranten på hotellet således nomineret til “Årets Restaurant” af Den Danske Spiseguide.

Nu er han klar til at stå på egne ben i Aalborg, hvor han sammen med Frederik Østeraa, der også kommer fra Ruths Hotel, åbner den nye restaurant om godt en måned.

Forberedelserne er allerede i fuld gang, og inden de professionelle håndværkere tager over, har Dennis Juhl og Frederik Østeraa selv været i gang med blandt andet at sætte loft op i lokalerne.

Det er dog lykkes Smag Aalborg at fange Dennis Juhl midt i det håndværksmæssige arbejde for at høre lidt mere om, hvilken restaurant Textur bliver.

Fra jord til bord

Textur kommer til at bygge på bæredygtighed, lokale råvarer og hele processen fra jord til bord. En del af råvarerne kommer lokalt fra et landbrug tæt ved Aars, og allerede her, bliver Dennis og Frederik involveret.

“Vi kommer til at høste selv, og vi bestemmer også selv, hvad der skal sås. Vi kommer til at følge processen og lære af folk, der bedre til det end os selv,” forklarer Dennis Juhl.

Så selvom restauranten ikke er åbnet endnu, så plukkes, syltes og henkoges der allerede på livet løs. Et arbejde, der ifølge Dennis Juhl allerede har været i gang et godt stykke tid.

“Hvis man skal have et køkken, der er bæredygtigt, skal det plukkes, når det er modent. Og nogle af de ting, vi sætter over nu, skal for eksempel først bruges til jul,” siger Dennis Juhl.

Menukortet skiftes hver anden uge 

At menuen på Textur kommer til at følge sæsonen for råvarer ret tæt, betyder derfor også, at det bliver et sted, hvor menukortet skifter ret ofte.

“Vi bliver så minded på sæsonen, at menuen kommer til at skifte cirka hver 14. dag. Det er nødvendigt, hvis sæsonen skal følges 100 procent. Det betyder, at gæsterne oplever det er nyt og spændende hver gang,” forklarer Dennis Juhl.

Det bliver dermed nærmest garanti for nye smagsoplevelser hver gang, man besøger restauranten.

Aktiv i kampen mod madspild

At bæredygtighed kommer til at spille en rolle, kommer også til udtryk ved, at de på Textur aktivt går ind i kampen mod madspild.

Der er meget lidt af råvarerne, man ikke kan bruge. Det handler ikke om, at vi skal bruge dårlige råvarer, vi skal bare bruge dem mere optimalt,” fortæller Dennis Juhl og fortsætter:

“Hvis vi for eksempel skal bruge citronsaft til at smage noget til med, så kan vi også bruge citronskallerne til noget. Det er en helt ny verden, vi skal til at udforske nu, så vi skal have fundet en skabelon for, hvordan vi kan bruge grøntsagsrester.”

Bagtanken bag at bruge så meget som muligt at råvarerne er ifølge Dennis Juhl, at råvarespild er et stort problem på verdensplan, som i sidste ende betyder, at der er folk, der sulter.

“Der er ikke mange restauranter der bruger alt, og det vil vi gerne udforske noget mere. Og det er sindssygt sjovt at være med til,” siger Dennis Juhl.

Nordisk minimalisme og New York-stemning i ét

Den nye restaurant får et nordisk minimalistisk udtryk kombineret med en urban New Yorker-stil, og der bliver plads til omkring 65-70 gæster. Adressen er Vesterbro 65, tæt ved Gåsepigen, og Textur kommer altså til at ligge, hvor den legendariske Kunst og Spagetti lå indtil for ganske få år siden.

“Vi glæder os meget til at åbne, og vi er glade for, at Aalborg allerede har taget rigtig godt imod os. Det er gået over al forventning, når vi ser på vores bookninger,” slutter Dennis Juhl, der understreger, at der også bliver cirka 14 walk in pladser, som ikke kan bookes på forhånd.