Slip af med ubehag i maven

Sponsoreret indhold

Det er rarest at have det godt, når du er sammen med andre. For mange kan det virke både ubehageligt og pinligt, hvis man indimellem kommer til at slippe en strøm, når man er sammen med andre. Døjer du med ondt i maven, eller lider du af luft i tarmene? Det er du ikke alene om, det er helt naturligt og udbredt, men det kan være rigtig generende. Ikke alene kan det gør ondt, men din mave kan også føles stor og oppustet, og det kan måske hindre dig i dine funktioner i dagligdagen.

Spis den rigtige kost og vær fysisk aktiv

Når man har luft i maven, kan der være flere symptomer og årsager. Nogle gange skyldes det, at man har slugt meget luft, måske spiser for meget tyggegummi eller drikker drikkevarer med kulsyre. Det kan også være, at du spiser en særlig kost, som øger produktionen af gas i dine tarme. Det kan være fødevarer med meget kostfibre, såsom hårde frugter og grøntsager. Du kan selvfølgelig starte med at prøve at udelukke disse ting fra din kost, og se om det hjælper på din luft i tarmene. Mange finder også, at regelmæssig aktivitet afhjælper luft i tarmene. Så til at starte med kan du øge din aktivitet i hverdagen og eksperimentere med, hvilke fødevarer du indtager.

Andre midler mod din oppustethed

Hvis det ikke virker, så kan du forsøge at købe nogle forskellige midler, som virker mod oppustethed og luft i tarmene. Mange køber fiberhusk og får en god virkning af det. Men du kan også finde andre lægemidler, både tabletter, gels og pulverbreve, som du kan forsøge at tage mod din luft i tarmene. Der findes desværre ikke nogen endegyldig eller enkel løsning, så du må prøve dig frem. Men mon ikke, at en af de mange forskellige produkter, kan hjælpe dig på vej.