Foto: Pixabay.

Skål i Bounty: Bryghus laver ny dessertøl

Søgaards Bryghus i Aalborg samarbejder med det italienske bryghus Piccolo Birrificio Clandestino om at brygge en dessertøl, der smager af chokoladebar.

Søgaards Bryghus og venskabsbryggeriet Piccolo Birrificio Clandestino brygger sammen en limited edition-Imperial Stout, der er inspireret af Bounty-chokoladebaren. Den får det meget piratklingende navn Treasure Island og har premiere til ølfestivallen i København den 31 maj.

“På bryghuset i Italien laver de mest milde øl, mens vi godt lide at lave dem lidt stærkere. Det kunne de godt tænke sig at prøve i Italien. På samme tid har vi også erfaring i at lave dessertøl, der er inspireret af kager. Derfor har vi valgt at lave en Imperial Stout, der lagres på kokos, vanilje og kakaobønner,” siger Peter Godtberg, der er brygger hos Søgaards Bryghus.

Treasure Island henvender sig især til øldrikkere, der er glade for den lidt tungere og tyktflydende oplevelse, og med sine 12 procent er den heller ikke for landkrabber. Du kan smage den nye dessertøl til selve festivallen og på ølbaren Missing Bell i Aalborg.