Sådan indretter du små rum praktisk

Sponsoreret indhold

Er du træt af, at det er svært at få indrettet de mindste rum i hjemmet? Det kan være svært at få plads til alt det, man gerne vil, og det betyder måske for dig, at du er nødt til at prioritere mellem møblerne. Ofte er det måske teenageværelset eller gæsteværelset, der ikke er specielt stort, og her kan det være en fordel, hvis I prøver at tænke i alternative løsninger, når det skal indrettes.

En sovesofa kan i mange tilfælde løse de udfordringer, I måske har mødt. Her får I et møbel, der i løbet af dagen sagtens kan bruges til at sidde på, slænge sig i eller bruge, når man har fjernsynet kørende, mens den kan slås ud til en god seng i løbet af natten.

Her kan du læse mere om, hvad du skal gå efter, når du kigger på sovesofaer – således kan du måske endda selv finde en bedst-i-test sovesofa.

 

Liggekvalitet som ved senge?

Måske du tænker på sovesofaer som havende dårligere liggekvalitet end en almindelig seng. Sådan har det måske også tidligere været. Altså, at en sovesofa, der kan slås ud til en seng, umuligt kunne opfylde de samme standarder som en almindelig seng. I dag er producenterne ikke desto mindre blevet så dygtige på området, at en sovesofa altså fint kan leve op til det, mange senge kan, og man kan således sagtens få en rigtig god nats søvn på en sovesofa.

Sovesofaerne har desuden også udviklet sig meget rent udseendemæssigt. En sofa, I primært tænker skal stå i en stue, kan sagtens være en sovesofa, uden man faktisk lægger mærke til det – de kan være enormt minimalistiske og ligne almindelige sofaer fuldstændig, så I virkelig kan nyde, at I nemt kan have overnattende gæster i stuen, hvis nu ikke I har gæsteværelse i hjemmet.

 

Gode opbevaringsmuligheder

Hvis årsagen til at I kigger efter sovesofa er, at I godt kunne tænke jer pladsbesparende løsninger, er det også med at finde en sovesofa, der giver jer mulighed for opbevaring. Det er logisk nok, at sengetøj og puder skal have et sted at være i løbet af dagen, hvor sovesofaen er pakket sammen. Derfor er der mange sofaer, der har opbevaringsrum under sig, så tingene kan pakkes væk der.

Mange gange er der faktisk tale om ganske store rum, så det kan også sagtens tænkes, at I kan opbevare andre ting i rummet. Det kan altså være, det ligefrem går hen og giver jer ekstra plads på værelset, hvis I investerer i en sovesofa.

Det er vigtigt, at det er nemt at komme til opbevaringsrummet – det nytter ikke noget, hvis det næsten er en tomandsopgave at få åbnet til rummet. Heldigvis er de fleste i dag lige til at åbne lynhurtigt.

 

Skab sammenhæng i værelset

Det kan nogle gange være svært at se sig ud af, hvordan man lige skal få værelset til at virke sammenhængende uden at blive rodet – specielt i små rum er det svært at få ordentligt plads. Her er det ekstra vigtigt, at I tænker over blandt andet farver, når I vælger sovesofa. Enten kan I gå med en sovesofa, der er rimeligt neutral i farven og derfor passer ind i de fleste rum, uanset hvad resten består af, og ellers er det med at vælge en i en farve, der passer til resten af indretningen.

Mange af sofaerne er i tekstil og fås i flere forskellige farver, så I uden problemer kan vælge noget, der passer ind. Det kan være klassisk bomuldsbetræk, men du kan også få sofaer i for eksempel velour, som skaber noget helt andet i rummet og måske passer ind i jeres stue, hvis I gerne vil have noget, der skiller sig lidt ud fra det, de fleste har stående.

 

Find de anderledes sengeløsninger

Kunne I godt tænke jer noget, der skiller sig en lille smule ud? En ting er, at I kan gå efter farver eller materialer, der er lidt anderledes end de fleste andre, men I kan også vælge at kigge på selve sengens opbygning – for her findes der faktisk mange kreative løsninger.

En mulighed kunne være at kigge på en løsning, der i virkeligheden udmærker sig som værende en daybed og er noget mere minimalistisk. Her er der ofte ikke et decideret ryg- eller armlæn, men med (måske medfølgende) puder kan I lynhurtigt bygge noget op, så der fx er rygstøtte.

Der er flere kreative sovesofaer, som gør lidt op med den klassiske form, sofaerne traditionelt har. Det kan være, det er det, der skal til, før I er helt overbevist om, at en sovesofa godt kan passe ind i jeres hjem – for i rigtig mange tilfælde giver det jer rum og fleksibilitet i små rum, eller til når der kommer overnattende gæster.