Foto: ROMeriet

Hos ROMeriet sælger de ikke bare rom. De tapper det selv frisk fra fad.

De fleste med hang til en god rom kender ROMeriet, der ligger i Reberbansgade. Her får du alverdens forskellige rom og en lille historie med, som knytter sig til de enkelte mærker.

Men der er tale om mere end blot en butik, der handler med rom. Faktisk så har ROMeriet tre forskellige slags rom, som alle er blendet, lagt på fad og tappet i butikkens egne lokaler. Det afslører de selv på Facebook.

Den første rom er en 65 procent såkaldt bulkrum fra Jamaica, der har ligget seks måneder på cognac-fad, hvorefter den er blendet sammen med en 12 år gammel rom fra den Dominikanske Republik på 65 procent. Til sidst er den vandet ned til 52 procent.

Den anden rom er en 73 procents rom fra Tobaco, som har fået et finish på otte måneder på Bourbon-fad, og efterfølgende blevet fortyndet med vand, så den er på 47 procent.

Den sidste er en 12 år gammel rom fra den Dominikanske Republik med masser af vanilje og karamel på 65 procent. Der er vandet ned til 55 procent og derefter lagt på Bourbon-fad i fire måneder.

Skulle du have fået lyst til at smage disse unikke rom, som altså er blendet, lagt på fad og tappet i Aalborg, så er det muligt at smage og høre nærmere hos ROMeriet i Reberbansgade.

DEL
Jens Erik Møller
Tidligere redaktør på Smag Aalborg. Elsker det franske og italienske køkken og har en stor svaghed for god kaffe, hvor kvaliteten er helt i top. Er desuden afhængig af kvalitetschokolade. Mener at mad ikke bare er mad, men nydelse og indbegrebet af det gode liv.