Foto: Restaurant Tabu.

Aalborg-restaurant er med i opløbet som Årets Gennembrud

Restaurant Tabu er blandt de endelige finalister til pris som Årets Gennembrud.

Først blev den prenomineret – men nu er der endnu mere på spil. Restaurant Tabu i Vesterå er nemlig med i det endelige opløb til prisen som Årets Gennembrud, der bliver uddelt af spiseguiden Den Danske Spiseguide.

“Vi er dybt beærede over at komme i betragtning til denne hæderspris og ikke mindst at repræsentere Nordjylland blandt topprofessionelle restauranter fra Sjælland,” skriver Restaurant Tabu på Facebook.

Restauranten er kendt for sin brug af nordjyske nicheråvarer og ejes af kok Michael “Miv” Pedersen.

Fem finalister

Den Danske Spiseguide er siden 1978 blevet udgivet årligt med information om den danske gastronomiske verden, men har siden 1992 også haft kåringer inden for diverse kategorier.

I alt fem restauranter udgør finalisterne i kategorien Årets Gennembrud. Vinderen kåres den 29. oktober til Den Danske Spiseguides gallaaften på Hotel Frederiksminde i Præstø, Nordsjælland.

Flere andre aalborgensiske restauranter er ligeledes nomineret til nogle af de andre af spiseguidens gastronomipriser. Det er Mortens Kro, Bistro 59 og Hotel Scheelsminde og deres gourmetrestaurant Bühlmann.

Du kan se alle slutnomineringerne til Den Danske Spiseguides priser her.