Foto: Pixabay.

Restaurant MEAT i Aalborg har fået egen øl på menuen

For nyligt lancerede Restaurant MEAT i Aalborg tre nye gourmet-øl, som spisestedet selv har været med til at udvikle.

Når du er ude at spise, er det vigtigt, at det, du får at drikke, passer til maden. Fremover er der heller ikke nogen undskyldning for at gøre andet, når du spiser på Restaurant MEAT i Aalborg. I marts begyndte spisestedet at servere nye øl – og de er lavet specifikt for at passe til maden.

“Det er vigtigt med nogle gode øl, der passer til vores koncept med kød,” lyder det fra Gitte Jensen, der er medejer af restauranten.

Der er i alt tale om tre nye øl. En pilsner, en classic og en brown-ale. Udskænkningen af de nye øl begyndte den 8. marts, og modtagelsen har indtil videre været utrolig positiv, fortæller Gitte Jensen.

“Der er mange, der synes, at de nye øl har en god eftersmag. Den er ikke helt så besk, som mange andre øl.”

Lavet i samarbejde med GourmetBryggeriet

De nye øl er lavet i samarbejde med GourmetBryggeriet, som har insisteret på, at fustagerne – modsat almindelig kutyme – holdes kolde, da det giver en bedre øl.

Bestiller du en af de nye øl på restauranten, vil du ligeledes bemærke, at rørene til øl-ankeret er gennemsigtigt flere steder, så du kan “følge” din øl rundt, når den bliver tappet fra hanen.

“Så der er også lidt show i det, når folk bestiller en øl,” siger Gitte Jensen.

Smagt sig frem

Restaurant MEAT har været med undervejs i processen, når GourmetBryggeriet har fremstillet de nye øl. Gitte Jensen fortæller, at de blandt andet har prøvesmagt og kommenteret på øllene undervejs for at sikre sig, at øllene passede til restaurantens mad.

“Det har været en lang proces, men sådan er det med alt, der er værd at vente på,” siger hun.

Selvom Restaurant MEAT har fået tre nye øl, bliver spisestedets udbud af øl dog ikke mindre. Der bliver stadigvæk skænket øl fra både Carlsberg og Jakobsen – derudover har restauranten også et solidt udvalg af forskellige vine.

De nye øl til gengæld lidt billigere end de andre. Uanset hvilken variant du vælger, koster 0,3 liter 38 kroner. 0,4 liter koster 42 kroner.