Nyt havebord? Sådan vælger du

En terrasse uden et havebord er ikke meget værd. Havebordet er nemlig det møbel, der bringer liv til de grå fliser ude foran huset, og det er havebordet, der inviterer til liv og hygge ude i din have eller på din altan, når sommeren banker på. Havebordet er lig med sommer og hygge, og det er her, du samles om grillmaden med dine familie og dine venner.

 

Havebordet er med andre ord et fuldstændig uundværligt møbel for alle, der har en terrasse eller en altan. Men et havebord er ikke bare et havebord, for der findes et utal af forskellige borde i forskellige materialer og designs, så hvilket bord skal du vælge? Det kan være svært at finde ud af, og derfor kan du i det følgende læse en kort guide til at vælge det rigtige havebord for dig. Du kan også få mere inspiration til at finde dit nye havebord her.

 

Valg af materiale

Det første du skal tænke på, når du skal på udkig efter et nyt havebord, er bordets materiale. Haveborde kan fås i mange forskellige materialer, som alle har hver deres fordele og ulemper, og hvilket materiale du skal købe, er helt op til dig og dine præferencer.

 

Et sikkert valg er det traditionelle træbord, som til alle tider har været garant for at give sjæl og hygge til terrassen. Træborde kræver dog en del vedligeholdelse for at holde sig friske og lækre, og hvis det ikke er noget, du har forstand på eller lyst til at bruge din tid på, skal du måske vælge et bord i et andet og mere hårdført materiale. Du kan eksempelvis vælge:

  • Et havebord med metalstel og en bordplade af glas. Denne type borde er meget modstandsdygtige overfor vind og vejr, men glaspladen kræver hyppig rengøring for at holde sig pæn
  • Et havebord i sten. Denne type havebord er nok det bord, der kræver allermindst vedligeholdelse og rengøring
  • Et havebord i plastik. Sådan et bord kræver heller ikke meget vedligeholdelse, men du skal være opmærksom på, at plastikborde ikke har en lige så lang levetid som andre borde i eksempelvis træ og metal

 

Størrelse og design

Inden du køber dit nye havebord, er det også vigtigt, at du får helt styr på, hvor meget plads du egentlig har til rådighed. Hvis pladsen er trang, skal du tænke på, hvordan du udnytter pladsen bedst muligt, og her kan det være en fordel at købe eksempelvis et rundt havebord.

 

Designet af dit havebord er også en vigtig faktor, for du vil selvfølgelig gerne komme hjem med et møbel, som er lækkert at se på, men du skal også være opmærksom på, om bordet passer ind i den eksisterende stil på terrassen.