Foto: Dejavú.

Aalborg får en klassisk, fransk bistro, når Dejavú i starten af juni åbner i A Hereford Beefstouws gamle lokaler på Ved Stranden 7.

Mads Hyllested, som også ejer og driver Social Dining restauranten Applaus, overtog i onsdags nøglerne til lokalerne i det gamle A Hereford Beefstouw, og han er nu i fuld gang med at forvandle restauranten til en scene for hans nye projekt: Dejavú.

Dejavú bliver en fransk Bistro, med fokus på enkle retter og klassisk, fransk håndværk med et moderne udtryk. Konceptet trækker på inspiration fra den succesfulde Bistro Boheme i København.

“Der skal være sjæl i maden, og vi vil gerne løfte niveauet, så kunderne oplever, at vi kredser ekstra om det. Det kan for eksempel være, at gæsterne kommer til at kunne tilvælge kaviar til retten,” siger ejer og kok Mads Hyllested.

Tænk Great Gatsby

Også lokalernes indretning er vigtig, når det hele skal fungere sammen i en større helhed. Derfor kommer velour, ægte tæpper og bordeaux chesterfield-vægge til at spille en rolle på Dejavú.

“30’ernes stil og stemning fascinerer mig. Dejavú skal indbyde til at træde ind i en tidslomme. Forestil dig champagneglas stablet til en fontæne, hvor der bliver hældt champagne over,” forklarer Hyllested.

Det franske Dejavú

Også bistroens navn er nøje overvejet.

“For det første er Dejavú fransk, ligesom maden vi kommer til at servere. Og så kan det udtales på alle sprog. Desuden vil vi som sagt gerne trække folk tilbage i tiden, til noget som vi har oplevet før,” slutter Hyllested.

Der bliver plads til 65 spisende gæster, når Dejavú åbner til både frokost og aftenservering i starten af juni. Stedet har desuden en lille gårdhave med plads til mellem 25 og 30 gæster, når vejret ellers tillader det.

Når vi nærmer os åbningen, bliver det muligt at se et menukort på Dejavús egen hjemmeside, ligesom det allerede nu er muligt at følge med i renoveringen af lokalerne på bistroens egen Facebookside.