Foto: Nordjyske Restauranter

Nam løb med sejren, da den nordjyske delfinale i Local Cooking løb af stablen på Hirtshals havn.

Sidste år blev det til en sølvmedalje for Kim Jeppesen fra restaurant Nam i den nordjyske delfinale i konkurrencen Local Cooking, men i år fik han taget revanche og endte på podiets øverste plads. Det skete lørdag eftermiddag på havnen i Hirtshals i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival.

Dermed har han og resten af holdet fra den populære aalborg-restaurant vundet retten til at repræsentere Nordjylland, når landsfinalen holdes i Aarhus 3. september i forbindelse med Food Festival.

Local Cooking er en konkurrence, hvor restauranter fra hele Danmark dyster om at lave den bedste ret baseret på lokale råvarer, og de nordjyske restauranter fik til opgave at bruge kulmule fra Skagerrak som grundlag for deres bud på en lokal ret. De blev ud over smag og udseende bedømt på præsentationen af retten og fortællingen omkring råvarerne og deres oprindelse.

Hos Nams chefkok Kim Jeppesen bestod retten blandt andet af betelblade, bouillon på strandkrabber og gnocchi lavet af Vildmosekartofler. Desuden var kål fra Lille Østergaard fermenteret til en nordjysk kimchi. Og det var altså noget, der faldt i dommernes smag.

Slog sidste års vinder

Det var et stærkt felt Kim Jeppesen og Nam var oppe imod. Sidste års vinder af landsfinalen af Local Cooking, Svinkløv Badehotel, var nemlig også repræsenteret i form af Nicklas Skov. Denne gang var han dog med på holdet ved den aalborgensiske restaurant Brdr. Prices, som endte på andenpladsen i lørdagens delfinale i Hirtshals.

Felten talte desuden Aalborg-restauranterne Applaus, Tabu og Fusion samt anerkendte steder som Ruths Hotel i Skagen, Bryghuset Vendia i Hjørring og Strandingskroen i Blokhus. Sidstnævnte fik en flot tredjeplads.