Få styr på dit forbrug og få flere penge til lækker hverdagsmad og cafebesøg

Står du hver måned og mangler penge til mad i f.eks. den sidste uge, eller vil du gerne få styr på dit budget og dermed få flere penge til mad og alle de sjove ting? I så fald kan du her få gode tips til, hvordan du får styr på dit forbrug, så du i stedet kan bruge flere penge på god mad, cafebesøg og alt det andet sjove.

4 gode råd til at spare penge

Her følger 4 råd, som du med stor sandsynlighed er i stand til at efterleve. Det handler blot om at ændre på nogle dårlige vaner og blive mere bevidst om, hvad du foretager dig i hverdagen, så du kan spare penge og ikke bruge din løn/SU alt for hurtigt. For det første er den en rigtig god ide at lægge et månedsbudget – og overholde det. Sæt et bestemt beløb af til f.eks. husleje, mad og sig til dig selv, at det er sådan du aktivt har valgt at indrette dig – også selvom du pt. har gæld. For det andet kan du med fordel handle stort ind en gang om ugen i stedet for at foretage en række småkøb i ugens løb, hvor du mister overblikket over, hvad du har brugt af penge, og måske også ender med at lave en stribe impulskøb. For det tredje skal du undgå at opdage lån, og hvis det er nødvendigt at optage et forbrugslån, fordi din sofa er gået i stykker, eller du skal bruge en ny computer, så vælg den billigste. Det fjerde råd er at købe dit tøj brugt og sælge det igen, når du ikke længere vil gå med det.

Det billigste og bedste forbrugslån

Har du brug for et forbrugslån, fordi vaskemaskinen eller bilen er gået i stykker, og du står og skal bruge hurtige penge. Forbrugslån er som regel nemme at optage, og du kan ansøge om dem online. Det er dog vigtigt, at du ser dig for og ikke bare vælger den første låneudbyder, du får øje på. Der findes forskellige hjemmesider, som giver dig et samlet overblik over forbrugslån, og her kan du sammenligne f.eks. størrelsen på lånebeløbet, renter og ÅOP. Igen er det dog vigtigt, at du ikke bruger hvilken som helst side. Du skal vælge en som rent faktisk hjælper dig, og som ikke kun er ude på at få dig til at vælge det lån de tjener flest penge på at anbefale til dig. En seriøs sammenligningside, som rent faktisk giver dig et reelt overblik kan du finde her. Det er en visuel sammenligningside, og den giver dig et klar overblik over, hvad et lån vil koste dig og hvor det koster dig mindst at låne.

Læg budget og vær realistisk

Det kan være fristende at låne ”lidt ekstra”, når du nu alligevel skal låne penge, men det anbefales, at du nøjes med at låne det beløb, du har brug for. Du skal jo også betale pengene tilbage med et afdrag hver måned, og her er det også vigtigt, at du er realistisk og ikke beslutter dig for, at du vil afdrage 500 kr. om måneden på lånet, hvis faktum er, at du kun har råd til at afdrage 250 kroner. Hvis der skal være flere penge til mad i dit budget, at det nødvendigt, at du tilsvarende skærer ned på andre udgifter – og ikke øger udgifterne med et forbrugslån.