Foto: Douro Wine Bar

Douro Wine Bar holder smagning for portvins-novicer

Bliv introduceret til portvin hos Douro Wine Bar.

Hvis du ikke helt ved, hvad portvin er eller hvordan den smager, så er vinbaren Douro Wine Bar i Danmarksgade klar til at hjælpe. Den holder nemlig vinsmagning 23. september kl. 15, hvor alle kan blive introduceret til den ædle portvin.

Portvin er en hedvin, der fremstilles ved at tilsætte druesprit til selve druemosten under gæringsprocessen. Det giver en sød rød eller hvid vin på omkring 20 procent alkohol, som efterfølgende lagres på fade, før den til sidst hældes på flaske. De almindelige portvine benævnes efter farven: white (dry eller sweet), ruby eller tawny. Druerne, der bruges til portvin, dyrkes i Dourodalen i det nordlige Portugal.

I løbet af denne eftermiddag med smagning på Douro Wine Bar gennemgår personalet den fascinerende verden af portvin, hvordan det produceres, og forskellen på de forskellige typer.

Til smagningen er der mange forskellige portvine – en hvid port, seks typer tawny og fire typer ruby – og for at nuancere smagsoplevelsen serveres der lækre snacks i form af blandt andet oste og kød.

Arrangementet varer omkring to timer og koster 350 kr. Læs mere her.