Foto: Dining Week.

Dining Week i Nord- og Midtjylland: Her er alle restauranterne

ANNONCE: Få tre retter til 215 kroner plus gebyr på en række nordjyske og midtjyske restauranter til Dining Week fra 11. til den 18. februar.

Mangler du en god anledning til at spise ude? Så er det heldigt, at Europas største restaurantfestival Dining Week rammer Nord- og Midtjylland fra søndag den 11. til søndag den 18. februar. Til festivalen kan du få en tre-retters menu for bare 215 kroner plus gebyr på en række udvalgte restauranter i Nord- og Midtjylland.

Men hvor skal du spise? Vi giver dig nedenfor et overblik over restauranterne og de menuer, der bliver tilbudt.

God appetit!

Brasserie & Restaurant No. 76
På den populære restaurant i Aalborg er du sikret en menu med lokale råvarer, hvor op mod 60 procent er økologiske. Til Dining Week kan du opleve en blanding af det franske køkken og den danske hygge med en menu, der lyder således:

Forret: Bouillabaisse – klassisk fransk fiskesuppe med to slags fisk og blåmuslinger. Serveres med hjemmebagt økologisk brød
Hovedret: Klassisk boeuf sauté stroganoff – sauteret dansk økologisk oksemørbrad med ristede svampe og tomat concassé samt cremet flødelegeret sauce. Serveres med grov mos af rodfrugter og kartofler
Dessert: Isla flotante – creme anglaise serveret med marengsæg og karamelliseret sukker

Restauranten tilbyder desuden en vinmenu med et glas vin til hver ret til 250 kroner.

Køb din billet til Brasserie & Restaurante No. 76 her

Brdr. Price Aalborg
Siden 2008 har de to madglade brødre James og Adam Price vundet danskernes hjerter, og har siden da åbnet flere restauranter i Danmark. Den ene ligger i Aalborg, hvor restaurantens kodeord er hjemlighed, hygge og personlighed. Til Dining Week kan du spise dig mæt i denne menu:

Forret: Adams salat med confit de canard – sprød and, blandede salater, valnødder og granatæbler
Hovedret: Dansk kødkvæg fra Kildegaarden serveret med kompot af knoldselleri og kartofler sammen bordelaisesauce
Dessert: 
Mormors blommedessert – hjemmesyltede sveskeblommer, knuste makroner udblødt i armagnac og creme chantilly.

Restauranten tilbyder desuden en vinmenu med tre glas vin til 195 kroner.

Køb din billet til Brdr. Price her

CANblau Tapasbar
Er du forelsket i spanske tapas? Så vil du helt sikkert synes om en aften hos tapasbaren CANblau i Aalborg, der har specialiseret sig i delemaden fra syden. Til Dining Week får du severet ni tapasretter i fire serveringer:

1. servering: Oliven (empeltre og arbequina) – ristede og saltede mandler – brød med olivenolie og salt
2. servering: Kold tapa del día – jamon serrano batallié, gran reserva 24 måneder – marinerede rejer med aioli og salat
3. servering: Varme tapa del día – patatas bravas med salsa og aioli (sprøde kartofler) 
4. servering: Dagens dessert

Tapasbaren tilbyder også en vinmenu med tre glas vin til 268 kroner. Vinmenuen kan også fås som sherrymenu.

Køb din billet til CANblau Aalborg her

Musikkens Spisehus
Med en udsigt til Limfjorden er du på restauranten Musikkens Spisehus sikret en af Aalborgs bedste udsigter. Her er menuen sammensat af lokale råvarer tilpasset årstidens udvalg, og resultatet bliver retter sammensat efter enkelhedens principper. Kigger du forbi til Dining Week, kan du glæde dig til denne menu:

Forret: Kammusling med variation af jordskokke og sauce på brunet smør
Hovedret: Grillet onglet af dansk okse med grillede løg, røget marv og ægte sauce
Dessert: Valrhona chokolade med passion og vanilje

Du har på dagen mulighed for at tilkøbe en vin- eller saftmenu til menuen.

Køb din billet til Musikkens Spisehus her

Niels Bugges Kro
I Viborgs naturskønne omgivelser finder du Niels Bugges Kro, der ifølge kroen selv er et sted, hvor fransk mad- og vinkultur møder dansk kreativitet. Med en restaurant iklædt tunge træfarver er det den ægte krostemning, der hersker her, og besøger du stedet til Dining Week, er det denne menu, du skal sætte tænderne i:

Forret: Råmarineret torsk med sprøde salater, salte mandler og urtecreme
Hovedret: Coq au vin med pommes pure
Dessert: Citrontærte med vaniljeis

Køb din billet til Niels Bugges Kro her

Prinseses Juliana
Var det noget med en middag på et skib? Så burde du måske besøge restauranten Prinsesse Juliana i Aalborg, hvor du indtager middagen på et hyggeligt skib, der vugger stille i takt med bølgerne i havnen. Maden er en blanding af dansk og fransk, brasserie og gourmet, og du kan til Dining Week se frem til denne tre-retters menu:

Forret: Varmrøget laks fra egen rygeovn rørt med dild og creme fraiche med marineret salat og smør ristet brød
Hovedret: Glaceret oksespidsbryst med Pommes Royal, selleri pure, syltet tomat og syrlig gele
Dessert: Solbær og fløde

Køb din billet til Prinses Juliana her 

Provence
Som navnet afslører, er den aalborgensiske restaurant inspireret af det franske køkken. Det kommer ikke bare til udtryk i menukortet, men også i restaurantens indretning og på vinkortet. Vælger du at bestille bord her til Dining Week, kan du se frem til en menu, der blandt andet byder på confiteret andelår og creme brulée:

Forret: Cremet fiskesuppe på pigvar med dampet torsk og laks samt asparges og springløg
Hovedret: Confiteret andelår med stegte svampe, rodfrugtepure, rødvinsauce samt
bagt kartoffelgratin med bacon og purløg
Dessert:
Klassisk creme brulee med appelsinsorbet og nøddecrunch

Køb din billet til Provence her

Restaurant Moment
Midt i Nationalparken Mols Bjerge ligger Restaurant Moment omgivet af sin helt egen skovhave. Her bliver velsmag og hensyn til naturen anset for at være lige vigtigt, og det bliver belønnet: Sidste år blev restauranten nævnt i den anerkendte restaurantguide White Guide. Menuen hos Restaurant Moment er udelukkende vegetarisk og lyder sådan:

Forret: Ræddike – kærnemælk – æbleeddike
Mellemret: Selleri – umeboshi jordbær – frisk hasselnød
Dessert: 54% chokolade – solbær – tørret yoghurt

Restaurant tilbyder også en vinmenu med et glas biodynamisk vin og et glas naturvin til 140 kroner.

Køb din billet til Restaurant Moment her 

Restaurant Skov
Hos Restaurant Skov i Viborg er det det nordiske køkken, der dyrkes. Her hentes både råvarer og inspiration fra naturen omkring restauranten, og økologi og sundhed er i højsædet. Krydderurterne dyrkes i stedtes egen urtehave, og vil til Dining Week krydre en menu, der byder på følgende retter:

Forret: Torsk – spinat – musling
Hovedret: Gris – kål – kastanjer
Dessert: Hyldebær – rødbede karamel

Køb din billet til Restaurant Skov her 

St. Binderup Kro
I Nordjylland ligger St. Binderup Kro, og det har den gjort siden 1617. I 1871 blev kroen indrettet i de nuværende bygninger, der dengang også husede både bageri og købmandsbutik. I dag er det en stemningsfuld kro med masser af historie og charme, og du kan til Dining Week nyde godt af denne tre-retters menu:

Forret: Rimmet laks med dildolie og peberrod
Hovedret: Helstegt kalvecuvette med tomatiseret flødesauce
Dessert: Hasselnøddeis med cognacsauce

Kroen tilbyder også en vinmenu med tre glas vin til 279 kroner.

Køb din billet til St. Binderup Kro her

Strandhotellet Blokhus
Ved Nordjyllands vestkyst finder du Strandhotellet Blokhus i byen af samme navn. Tag en pause fra hverdagen og nyd en aften med havudsigt og vind i håret, når du bliver rusket igennem af den friske vesterhavsluft. Menuen, du skal smage til Dining Week, er baseret på årstidens lokale råvarer, og lyder således:

Forret: Stegt fisk fra kyst med grønkål, persille og muslingeskum
Hovedret: Majskylling med selleri, løg og fermenteret svampesauce
Dessert: Citronfromage med bitter karamel, sprød hvid chokolade og fennikelsorbet

Køb din billet til Strandhotellet Blokhus her 

Restaurantfestivalen bliver afholdt i samarbejde med mineralvandmærket San Pellegrino og det digitale madmagasin Copehagen Food.