Foto: Vaffelhuset.

Cola og softice: Der er fornyet interesse for Vaffelhusets CokeFloat

Der er lige nu fornyet interesse for den såkaldte CokeFloat hos Vaffelhuset i Aalborg.

Amerikanerne står bag mange retter og drikkevarer, som balancerer mellem det gale og geniale. En af disse findes på menukortet ved Vaffelhuset på Nørregade 14, hvor de serverer en såkaldt CokeFloat. Drikken består af cola og softice og er den originale version af vaniljecolaen.

CokeFloaten er som sådan ikke noget nyt, da Vaffelhuset i Aalborg har haft læskedrikken på menuen i mere end 5 år. MEN nu er der kommet en fornyet interesse for drikken, fortæller Vaffelhusets indehaver Katerina Komselis:

”Der er kommet lidt ekstra opmærksomhed omkring vores CokeFloat på grund af Facebook. Folk i Danmark kendte ikke rigtigt til ordet ’float’ og dets betydning. Det er egentlig bare, hvad vi herhjemme kalder softice. På mange måder minder det jo lidt om en milkshake, som bare er baseret på cola i stedet for mælk.”

Fik idéen i Australien

Katerina Komselis har tidligere boet i Australien, hvor hun for første gang stiftede bekendtskab med den amerikanske CokeFloat. Der skulle dog en tur på den kendte fastfoodkæde McDonald’s i Danmark til at friske op i hukommelsen.

”Man skal lige springe ud i at prøve den, har jeg lidt på fornemmelsen. Der er mange, som ender med at tage en almindelig cola i stedet, men CokeFloaten er helt sikkert noget, man skal prøve. Den smager faktisk bare rigtig godt,” siger Katerina Komselis.

En opgraderet vaniljecola

CokeFloaten stammer helt traditionelt fra de gamle milkshakebarer i USA. Opskriften er simpel: Vaniljesoftice blandet med cola og tilsat lidt flødeskum på toppen.

”Jeg tænkte selv, at det lød ulækkert i starten, men da jeg smagte min første CokeFloat, blev jeg forelsket i den. Folk, der smager den, deler også samme holdning. Den smager faktisk bare af en opgraderet version af vaniljecolaen,” fortæller Katerina Komselis.

Vaffelhuset sælger CokeFloaten for 49 kroner, og den bliver serveret i et hallitersglas. God fornøjelse!