Foto: Pixabay

Specielle chokoladesmagninger har vakt stor interesse blandt aalborgenserne.

De fleste elsker chokolade, og Søberg Chokolade har lige nu stor succes med chokoladesmagninger, hvor aalborgenserne får lov at smage ti eksklusive chokolader sammen med fem forskellige varianter af rom.

“Det er noget, som interesserer folk, og billetterne bliver revet væk. Folk er nysgerrige omkring de råvarer, som de indtager. Det er virkelig noget, som folk går op i lige nu,” fortæller indehaver af Søberg Chokolade, Kathrine Hoberg.

Chokoladesmagningerne hos Søberg Chokolade er relativt nye, og der er tale om chokolader fra de bedste producenter og kakao-steder i verden. Ifølge Kathrine Hoberg er det rene råvarer uden nogen form for tilsætning, og smagen er ren kakao.

“Vi vil godt lære folk at smage. Mange mennesker spiser hurtigt uden rigtig at smage, og derfor ved mange ikke, hvor forskelligt for eksempel mørk chokolade kan smage. Fokus er at få folk til at smage,” siger Kathrine Hoberg.

Rom og chokolade går godt sammen

Selve smagningen tager et par timer og begynder med helt hvidt chokolade, der efterhånden bliver til mørkt chokolade. Alt sammen med fem forskellige slags rom. Og at det netop er rom, der serveres til chokoladesmagningerne, er ikke tilfældigt.

“Chokolade og rom går godt sammen, fordi det ikke blander sig i hinandens business. I forhold til råvarernes kemi går vin og spiritus godt sammen med chokolade, fordi smagen ikke bliver mikset sammen. Det supplerer hinanden godt, og det skaber ikke rod i munden,” siger Kathrine Hoberg.

Søberg Chokolade, der ligger på Hadsundvej 20, afholder henover efteråret fire chokolade- og romsmagninger. Du kan købe billet her.