Gæstemad the easy way: Sunde lækkerier fra Caspars

Annonce: Skal du stå for maden, når vennerne mødes? Spring over, hvor gærdet er lækrest og bestil takeaway fra Caspars Proper Street Food!

”Vi kan da sagtens tage mad med, når vi skal i sommerhus! Klart. Vi ses bare deroppe.” Weekendplanen er lagt. Min kæreste og jeg skal i sommerhus med et par venner og har pakket bilen.

Men udover brætspil og fiskestang har vi også 3,5 kilo rendyrket utålmodighed på bagsædet i form af vores nye lille søn. Og da han p.t. har en ret ensidig kost, er han ikke særligt interesseret i, hvad vi mon kan finde på at handle til aftensmad. Supermarkedsindkøb en fredag eftermiddag er bare ikke hans favoritbeskæftigelse.

Men vi har lovet, vi nok skal klare maden, og hvad gør man så? Springer over, hvor gærdet er lækrest og bestiller takeaway fra Caspars Proper Street Food! Sunde og varierede retter, der sagtens kan tåle en køretur og stadig være lige så friske, som min søn klokken 5 om morgenen.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Good to go – kolde retter klar til udflugt

Insta-venlig verdensmad
Da vi ankommer, går vi direkte til bordet. Køleskabet er, som sommerhuskøleskabe ofte er, tomt og trist, som den første efterårsdag. Så jeg roser mig selv en ekstra gang for at have serveringsklar-mad med i posen. Jeg overvejer at anrette maden på fade og tallerkner, men den er pakket i fotogene bowler (i genbrugsplast – I like), som er mere lækkert anrettet, end jeg nogensinde kan gøre det.

Vi har valgt lidt forskelligt fra menukortet, der både tager os til Nordafrika med falafler, humus, grønt, kerner og tilpas arrig sriracha-sauce. Og Japan/Hawaii med en bowle af sushi-laks, rogn, ananas, tang, avocado, saltede mandler, perfekt klistrede sushiris og masser af grønt.

Vietnam er repræsenteret med nudelsalat med flanksteak, peanuts, grønt og dressing på frisk citrongræs samt friske forårsruller med rejer, avocado, mynte og sesam/sojadressing. Her med et snert af Danmark, da rullerne er pakket ind i papir fra pølsemanden med sloganet ”pølser med et smil”. Hyggeligt!

(artiklen fortsætter under billedet)

Friske vietnamesiske ruller

Damn den dressing!
Der er hapsere for enhver smag og smag i hver en hapser! Laksebowlen hedder ”umami”, og det er præcis, hvad den er. Der er masser af bund og umami i den, som måske bedst kan beskrives som den tilfredsstillende fornemmelse af at klø sig det helt rigtige sted. Skønt.

Nudelsalaten med velkrydret kød – og perfekt tilberedte nudler gør mig også glad. Det samme gør rullerne i rispapir, som ikke klistrer (hvad de ellers ofte gør) og har et frækt knasende bid og store, saftige rejer.

(artiklen fortsætter under billedet)

Nudelsalat med flanksteak og peanuts

Dressingerne er dog aftenens dukse. De smager hjemmelavede og binder de mange ingredienser perfekt sammen.

Den med frisk citrongræs er genial i samspil med nudlerne. Den asiatiske græsart har en helt anden grøn og sprød citrussmag rå, end når de druknes i varme gryderetter. Dog foretrækker jeg, at restauranten selv knytter en bestemt sauce til hver ret, frem for at jeg kan vælge frit. De enkelte må jo være tænkt som specielt velegnende til de specifikke retter. Bare en detalje, dog.

Og en anden detalje – her af den positive slags. Jeg er nødt til at nævne avocadoen, som er i flere af bowlerne. Min yndlings-hadefrugt (ja, det ER en frugt).

Dels fordi det kræver 70 liter vand at producere bare én frugt, men mest fordi den altid er enten under- eller overmoden. I hvert fald i mit køkken, og jeg kan (næsten) vågne sveddryppende om natten efter mareridt om trevlede, brune avocadoer, der ligner, de er pillet ud af en kompostbunke.

Avo’erne fra Caspars er lysegrønne, cremede og fuldstændig perfekte – selv efter 45 minutters kørsel. De ligger øverst og fører sig frem. De ved, de er lækre.

(Artiklen fortsætter under billedet)

”Umami-bowle” med laks, avocado og sushiris

Juice på den rigtige måde
Vi skyller det ned med to slags juice, der begge sidder lige i skabet. Der er gået lidt inflation i at tilbyde friskpresset juice, fordi det er let og billigt, men det er altså ikke bare at kværne en masse frugter og grøntsager igennem en juicepresser, som mange spisesteder tror.

Det kræver nemlig præcision at ramme balancen mellem syre og sødme, og selv den grønne eliksir med æble, spinat, ingefær og pære – som jeg altid frygter lidt i juice – er perfekt tilsmagt og blev i øvrigt lavet som det allersidste, inden jeg fik posen i hånden. Maksimal friskhed!

Alt i alt kan det kun anbefales at smide en bestilling efter Caspars Proper Street Food, hvis du skal have en omgang sund, nem, udflugtsvenlig og ikke mindst smuk gæstemad i en snæver vending. Og juicer, der sætter alle unavngivne juicebarer grundigt til vægs. Fortsæt det gode arbejde, Caspars.

Caspars Proper Street Food
Algade 55,
Aalborg, 9000