Arkivfoto: Pixabay

Beaujolais Nouveau: Fransk bondemad og blå tænder

Bistro59 fejrer Beaujolais Nouveau-dagen med vin og fransk bondemad.

Tredje torsdag i november har i mange år været noget helt særligt i Beaujalais-regionen i Frankrig. På denne Beaujolais Nouveau-dag, som den kaldes, frigives nemlig en helt særlig rødvin lavet på gamaydruer, og det sker omkring seks til otte uger efter, at druerne er høstet på de franske vinmarker.

Den ret ukompliceret vin er kendt for et blive nydt på gader, restauranter og vinbarer i nogle få dage i november, og fordi den har mere frugt og farve end mange andre rødvine, er den ligeså kendt for at give skønne blå tænder.

Men du behøver ikke tage helt til Frankrig for at nyde denne herlige – og af nogle udskældte – vin. Bistro59 i Christiansgade fejrer nemlig også i år Beaujolais Nouveau-dagen den 16. november med arrangementet “Beaujolais Nouveau est arrivé”. Her kommer vinen til at flyde i glassene samtidig med, at der serveres en ægte fransk bondemenu.

Fransk bondemad fuldender aftenen

Menuen ligger dog ikke fast endnu, forklarer Bistro59 til Smag Aalborg. Sidste år bestod den blandt andet af bagte kastanjer med smør, en landpaté lavet med gris, cognac og hasselnødder samt citrontærte marengs. Og man kan jo håbe, at menuen i 2017 ligner denne bare en smule.

Billetterne til en denne aften med skøn vin og herlig fransk bondemad koster 395 kr., og selvom arrangementet først er 16. november, gælder det om at være hurtig og booke plads allerede nu, for ifølge Bistro59 er der rift om pladserne.