Aalborg Street Food - The Lighthouse holder til på Skudehavnsvej, hvor køkkener fra hele verden er repræsenteret. Foto: Jens Erik Møller

Planerne for det nye street food marked i Vestbyen er forsinket, men håbet er, at der meget snart er en åbningsdato klar.

Det nye store madmekka i Vestbyen – Aalborg Street Food The Lighthouse – skulle efter den oprindelige plan være åbnet allerede i slutningen af maj.

Men stifterne bag – Morten Pedersen, Thomas Færch, Toni Jørgensen og Isabel Enevoldsen – er blevet ekstra udfordret af brandsikringen af selve den store hal på Skudehavnsvej, hvor de op til 17 forskellige gadekøkkener får til huse.

Ifølge talsperson Isabel Enevoldsen er selve brandstrategien godkendt af brandmyndighederne, og nu det gælder om at få bundet de sidste sløjfer i selve tilslutningen af brandanlægget.

Men der er mange aktører involveret i den opgave, forklarer Isabel Enevoldsen, og selvom de er meget samarbejdsvillige og har gjort, hvad de kan, så tager det længere tid end forventet.

“Det er voldsomt frustrerende, at vi ikke kan åbne, og at det tager så lang tid, når vi egentlig har tingene på plads,” siger Isabel Enevoldsen.

Selvom der for øjeblikket ikke kan sættes en konkret åbningsdato på, så håber folkene bag Aalborg Street Food The Lighthouse, at de kan slå dørene op til de 15 gadekøkkener, som allerede har fået plads i det kommende madmarked, i løbet af forsommeren.

Noget for enhver smag

Og der bliver noget for enhver smag, lover Isabel Enevoldsen. Der er blandt andet mexicansk, arabisk, indisk, vietnamesisk, amerikansk – og dansk – mad i Street Food-køkkenerne.

I alt 15 ud af de 17 køkkener er på plads, og forventningen er, at de sidste to snart er på plads også.

“Men det skal være de rigtige koncepter, og ikke bare et tilfældigt køkken for at lukke det. Det afhænger helt af, at interesserede køkkener ikke lapper ind over de køkkener, som vi har i forvejen,” siger Isabel Enevoldsen.

Aalborg Street Food The Lighthouse er placeret på Skudehavnsvej 35-37, og kommer i forlængelse af den street food-bølge, som har taget både København og Aarhus med storm.