Hos Smørrebrødskartellet er det rød-hvide tapet og Madam Blå det gennemgående tema. Foto: Jens Erik Møller

Aalborg Street Food: Smørrebrød i lange baner

Alverdens forskellige køkkener er repræsenteret på Aalborg Street Food The Lighthouse – også det danske.

På det nyåbnede Aalborg Street Food The Lighthouse i skudehavnen, er der mad fra hele verden. Men der er også en dansk klassiker repræsenteret, for blandt de mange forskellige køkkener finder man nemlig Smørrebrødskartellet.

Bag køkkenbordet med smørrebrød finder vi blandt andre Marie Kjerstine Lindholdt Knudsen, der er daglig leder af Smørrebrødskartellet. Det er blandt andre hende, der har været med til at vælge præcis hvilke varianter af det klassiske smørrebrød, som de skulle satse på.

Svært at vælge

“Det har været helt vildt svært at vælge. Men det er vigtigt at følge årstidens råvarer, så det er klart, at kartoffelmaden skulle med. Og med hensyn til rejemadden, så er vi i skudehavnen, så der skal også lidt fisk med. Men ellers har vi stillet os selv det spørgsmål, hvad ville vi gerne selv have,” forklarer Marie Kjerstine Lindholdt Knudsen, der også lægger vægt på, at udbuddet er varieret.

Indtil videre er følgende smørrebrødsklassikere repræsenteret på smørrebrødssedlen: et stykke med roastbeef, rejemadden, hønsesalat samt den sommerlige kartoffelmad. Men sortimentet vil løbende blive tilpasset.

“For vi spørger også, hvad folk gerne vil have. Vil de have oksespidsbryst, så skal det da prøves,” siger Marie Kjerstine Lindholdt Knudsen.

Marie Kjerstine Lindholdt Knudsen viser to klassiske smørrebrød frem: rejemadden og et stykke med roastbeef. Foto: Jens Erik Møller

Mormors kolonihavehus

Det vigtigste er naturligvis selve maden, men næsten ligeså vigtigt er selve stemningen hos Aalborg Street Food The Lighthouse. Alle køkkenerne er bygget op som små selvstændige boder med hvert sit udtryk.

Og hos Smørrebrødskartellet er der kolonihavehus-stemning i bedste “Mormors kolonihavehus-stil”.

“Det hele startede, da vi fandt tapetet, og det er ligesom bygget op om det. Vi har meget haft Birthe Kjær og Dorthe Kollo i tankerne,” fortæller en smilende Marie Kjerstine Lindholdt Knudsen, mens der kører passende dansk musik af ældre dato i baggrunden.

Gennemgående hos Smørrebrødskartellet er et klassisk rød og hvidt ternet tapet mikset med Madam Blå køkkentøj.

“Det giver et fedt modspil med det blå, og vi kan godt lide genbrug,” siger Marie Kjerstine Lindholdt Knudsen.

Se her, hvilke andre køkkener, du kan finde på Aalborg Street Food The Lighthouse