Foto: Jens Erik Møller

Aalborgenserne strømmer til det nye madmekka i vestbyen.

I sidste uge åbnede Aalborg Street Food The Lighthouse endelig efter at være blevet forsinket en måneds tid i forhold til den oprindelige åbningsdato. Men det har været ventetiden værd, hvis man skal bedømme udfra besøgstallet.

“Det er gået rigtig godt, og vi er blevet taget rigtig godt imod. Der har været stor aktivitet på havnen, og køkkenerne er glade. Det er rigtig dejligt,” fortæller en af stifterne af madmarkedet, Isabel Enevoldsen.

Det gode vejr spiller ind

Vurderingen er, at der i løbet af den første åbningsweekend har været omkring 6.000 mennesker forbi Skudehavnen, hvor Aalborg Street Food The Lighthouse er placeret. Og det er ifølge Isabel Enevoldsen langt bedre, end de på forhånd havde turdet håbe på.

En af årsagerne er vejret, lyder det fra Isabel Enevoldsen. I de første dage har Aalborg Street Food The Lighthouse haft telte stillet op til de mange gæster, men de sidste dage, hvor vejret har været solrigt, har der været borde og bænke sat op i det fri langs havnekanten.

“Og så har folk heller ikke noget imod at sidde udenfor på græsset,” siger hun.

Næsten alle køkkener udlejet

I alt er der plads til 17 køkkener i den store og rustikke hal, og til åbningen var 12 af dem klar til at tage imod de mange sultne gæster.

Og ifølge Isabel Enevoldsen åbner endnu to køkkener i næste uge. Der er tale om Ugood, der serverer Ugandisk street food, og Pita By Foodsteps, der laver hjemmelavede pitabrød med lækkert fyld med årstidens grøntsager.

Til august åbner desuden The Mexican Donkey og Tatashe, som begge allerede findes på Aarhus Street Food.