ANNONCE: På Mortens Kro i Aalborg kan du over syv retter smage dig gennem den danske madhistorie guidet af madanmelder fra Børsen Ole Troelsø.
Var det noget med en gastronomisk smagsrejse tilbage i tiden? Så afholder Restaurant Mortens Kro et arrangement, der helt sikkert er noget for dig.
Onsdag den 23. marts klokken 18.30 besøger madanmelder fra Børsen og forfatter til bogen “Danmarks gastronomiske revolution” Ole Troelsø restauranten, og over en syv-retters menu vil han fortælle den sjove og interessante historie om, hvordan Danmark udviklede sig fra et gastronomisk uland til en verdensberømt maddestination på bare 30 år.
“Det bliver en anderledes og sjov aften, hvor du som gæst helt sikkert vil få et smil på læben og en wauw-oplevelse. Du får et interessant indblik i skabelsen af det nye nordiske køkken og et hyggeligt tilbageblik på de gode, gamle retter som eksempelvis lørdagskyllingen,” fortæller indehaver af Restaurant Mortens Kro Morten Kok Nielsen.
Book bord til en aften med Danmarks gastronomiske revolution her
Syv retter fra forskellige årtier
I løbet af aftenen vil du smage syv retter, der alle repræsenterer hver sit årti. Den første ret er fra 1800-tallet og består af saltsnitte-smørrebrød, og herefter skal du smage på 1970’erne med en ret, der indeholder marineret laks.
Den næste ret er en version af 1980’ernes lørdagskylling, hvorefter du besøger 1990’erne med en omgang oksemørbrad, flødekartofler, svampe-cappucino og pebersauce.
Med de sidste tre retter nærmer du dig nutidens moderne køkken. Først med en en ret fra 00’erne med inspiration fra den spanske restaurant El Bulli, herefter med en ret fra 2010’ernes nye nordiske køkken med “Nomas urtepotte” og til sidst en grøntsagsdessert a la “Rasmus Kofoed” (chefkok på Geranium, red.).
Hver ret er matchet med et glas øl eller vin, og det koster 998 kroner at deltage i arrangementet, og du kan sikre dig et bord her.
Book bord til en aften med Danmarks gastronomiske revolution her