Foto: Pixabay.

Aalborg-bartender er i dansk finale i international cocktail-konkurrence

Medejer af den mexicanske gastropub El Mariachi Claus Seier Carstensen har kvalificeret sig til den danske finale i konkurrencen “Havana Club Cocktail Grand Prix 2018”.

Skulle det være noget med at få lov til at lave din helt egen rom på Cuba? Hvis du er bartender eller måske bare romentusiast, lyder det sikkert ikke helt dårligt.

Det er en del af præmien til den internationale cocktail-konkurrence “Havana Club Cocktail Grand Prix 2018”, hvor der på mandag den 29. januar bliver afholdt den danske kvalifikationsfinale i København.

Her deltager medejeren af den mexicanske gastropub El Mariachi Claus Seier Carstensen sammen med 13 andre danske bartendere, der alle dyster om at vinde og dermed kvalificere sig til den internationale finale på Cuba.

Tranquilo, Alabu

Og hvilken cocktail er det så, Claus Seier Carstensen tager med sig til finalen? Cocktailen hedder “Tranquilo, Alabu”, der ifølge ham selv kan oversættes til “Rolig nu, Aalborg” – og det har været lidt af en proces, at få den klar.

“Jeg har nok nørdet med den her cocktail i 2,5 måneder. Man må i alt bruge fem ingredienser til sin cocktail, og én af dem skal bruges på to forskellige måder. Her har jeg for eksempel lavet både en juice og en bitter på citron,” fortæller Claus Seier Carstensen.

Cocktailens alkohol skal være af mærket Havana, og her har han valgt en mørk syv-års rom. Derudover er den mikset med citronjuice, citronbitter, ufiltreret æblemost og danskvand.

God mavefornemmelse

Cocktailens præsentation skal afspejle deltagerens hjemstavn, så Claus Seier Carstensen har valgt at servere den på en betonplade, hvorfra der stiger røg fra tøris, som symboliserer den disende Limfjord.

Hvem han er oppe imod i finalen er endnu ukendt, men mavefornemmelsen er god:

“Jeg har svært ved at sige, hvad chancen for at vinde er, fordi jeg ikke kender til mine konkurrenters cocktails. Men jeg har en god mavefornemmelse i forhold til mit eget bud, og jeg er selv min hårdeste kritiker, så det er et godt tegn,” fortæller Claus Seier Carstensen.

Den danske finale bliver afholdt mandag den 29. januar på cocktailbaren Rubys i København.